Προστατευτείτε Από Τον Διαβήτη Τρώγοντας Περισσότερες Ίνες

Ο διαβήτης είναι μια πολύ σκληρή ασθένεια για την οποία φροντίζετε. Εκτός από τις δραστικές αλλοιώσεις της διατροφής, η ασθένεια απαιτεί στενή παρακολούθηση και συντήρηση. Μην αφήνετε τον διαβήτη να σας συντρίψει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον διαβήτη. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να ξεκινήσετε και να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τον διαβήτη σας.

Τρώγοντας Περισσότερες Ίνες

Υπάρχουν τόνοι πρωτεϊνικών επιλογών, περιλαμβάνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά και όσπρια. Δοκιμάστε να το ανακατεύετε για να κάνετε το στόμα σας ενδιαφέρον.

Ρίχνοντας Μερικά Καρύδια Στη Σαλάτα Σας Και Μια Νόστιμη Θρεπτική Αφή

Τα καρύδια έχουν καλά λιπαρά που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να απορροφήσει την ινσουλίνη πιο εύκολα, πράγμα που θα βοηθήσει τον διαβήτη σας. Τα καρύδια περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες βιταμινών, ανόργανων συστατικών και αντιοξειδωτικών. Είναι ένα υπέροχο, υγιεινό φαγητό.

Εάν έχετε διαγνωστεί με σακχαρώδη διαβήτη, είναι σημαντικό να εξεταστεί και η άπνοια κατά τον ύπνο. Εάν έχετε άπνοια ύπνου, πρέπει να το υποβάλετε αμέσως σε θεραπεία για να παραμείνετε υγιείς.

Πολλά κοινά τρόφιμα και ποτά περιέχουν αυτό το συστατικό, συμπεριλαμβανομένης μιας ποικιλίας σόδας, δημητριακών, σνακ και καρυκεύματα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά τις ετικέτες σε οποιαδήποτε παρασκευασμένα τρόφιμα προτού τα αγοράσετε. Αν περιέχουν σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, αφήστε τα στο ράφι. Σε άλλες χώρες το συστατικό αυτό μπορεί να επισημανθεί ως γλυκόζη / φρουκτόζη.

Ο Κίνδυνος Να Πάρετε Διαβήτη Μπορεί Να Μειωθεί Με Μια Δίαιτα Που Έχει Υψηλή Περιεκτικότητα Σε Φυτικές Ίνες

Εάν τρώτε περισσότερο ψωμί ολικής αλέσεως και λιγότερο λευκό ψωμί, θα μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και με τη σειρά του θα μειώσετε τον κίνδυνο του διαβήτη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι δυνατό να μειώσετε τον κίνδυνο για διαβήτη, τρώγοντας μια δίαιτα που περιέχει ολόκληρους κόκκους.

Εάν η υπογλυκαιμία είναι ένα ζήτημα, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα μαζί σας κάποιο είδος ζάχαρης, όπως το κόμμι. Μια υπογλυκαιμική επίθεση μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, οπότε είναι σημαντικό να είστε πάντα προετοιμασμένοι. Το σώμα σας ειδικά ποθεί τη ζάχαρη το πρωί, καθιστώντας το πρωινό ένα πολύ σημαντικό γεύμα.

Να είστε βέβαιος να συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος και πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε διαβήτη κύησης. Ο μη επεξεργασμένος διαβήτης κύησης μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας. Υπάρχουν ασφαλή φάρμακα που μπορείτε να πάρετε ενώ είστε έγκυος για αυτή την πάθηση, και ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας παρέχει μια κατάλληλη διατροφή που θα ακολουθήσετε.

Ακόμη και αν έχετε διαβήτη, εάν είστε σνακ, μπορεί να είναι δύσκολο να αντισταθείτε στα pick-me-ups που γνωρίζετε ότι κάθεστε στο πάγκο της κουζίνας ή στα μηχανήματα αυτόματης πώλησης. Ένα κομμάτι από φρέσκα φρούτα, καρότα ή οποιοδήποτε πολύπλοκο υδατάνθρακα είναι ένα σνακ που παράγει ενέργεια και είναι καλό για εσάς. Τα τσιπ, η σόδα και η καραμέλα θα κάνουν το διαβήτη χειρότερο, οπότε θα πρέπει να τα αποφύγετε.

Θα πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας και να δώσετε προσοχή σε αυτό που σας λέει το σώμα σας. Αν και ο διαβήτης μπορεί να είναι ενοχλητικός, οι συμβουλές που δίνονται σε αυτό το άρθρο μπορούν να διευκολύνουν την αντιμετώπισή του. Σταματήστε να αγωνίζεστε με τον διαβήτη σας και αρχίστε να κάνετε το καλύτερο για να κάνετε τη θεραπεία του ένα κανονικό κομμάτι της ζωής σας.

Σχολιάστε