Οι Φάσεις Και Οι Προβληματισμοί Της Δίαιτας Άτκινς

Ένα τυπικό πρωινό αποτελείται από 3 ή 4 λωρίδες μπέικον, δύο ή περισσότερα αυγά και καφέ. Ένα σνακ θα ήταν ίσως κομμάτια τυριού και ένα φλιτζάνι καφέ με κρέμα γάλακτος. Το δείπνο μπορεί να είναι μια τεράστια μπριζόλα τηγανισμένη στο βούτυρο. Ακούγεται πραγματικά καλό; Ακούγεται τόσο δελεαστικό, αλλά υπάρχει ένα εμπόδιο. Θα πρέπει να εγκαταλείψετε υδατάνθρακες όπως ψωμιά, πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι και άλλα πράγματα όπως σοκολάτα, κέικ, μερικά φρούτα, λαχανικά και γάλα, τουλάχιστον στην αρχή.

Atkins

Η θεωρία είναι ότι όταν κόβετε υδατάνθρακες το σώμα σας αναγκάζεται να καίει λίπος που το σώμα σας έχει αποθηκευτεί για να του δώσει ενέργεια.

Το σώμα σας καίει περισσότερες θερμίδες κατά την καύση λίπους παρά όταν καίει τους υδατάνθρακες και θα χάσετε βάρος πιο γρήγορα. Τα ζάχαρα του αίματός σας σταθεροποιούνται, πράγμα που εμποδίζει την υπερκατανάλωση τροφής.

Η πρώτη φάση του προγράμματος διατροφής Atkins είναι η Φάση Εισαγωγής και πρέπει να ακολουθηθεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Επιτρέπεται να καταναλώνετε μόνο 20 γραμμάρια υδατανθράκων ημερησίως. Μπορείτε να φορτώσετε όσο το κόκκινο κρέας, το κοτόπουλο, τα ψάρια, το τυρί, τα αυγά, το μάγιο, την κρέμα και το βούτυρο. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης το σώμα σας μεταβαίνει από το καύσιμο λίπος σε καύση υδατανθράκων.

Η δεύτερη φάση είναι η συνεχιζόμενη φάση απώλειας βάρους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης αυξάνετε την πρόσληψη υδατανθράκων κατά περίπου 5 γραμμάρια την ημέρα μέχρι να βρείτε το κρίσιμο επίπεδο υδατανθράκων σας για να χάσετε βάρος. Οι περισσότεροι υδατάνθρακες που μπορείτε να φάτε και να χάσετε ακόμα μεταξύ 1 και 3 κιλά την εβδομάδα. Τα ψωμιά, τα ζυμαρικά, οι πατάτες και το ρύζι παραμένουν εκτός ορίων.

Η τρίτη φάση είναι η φάση προ-συντήρησης που εισάγετε όταν έχετε μόνο πέντε έως δέκα κιλά για να πετύχετε το στόχο σας.

Η πρόσληψη υδατανθράκων αυξάνεται κατά δέκα γραμμάρια κάθε μέρα για μια εβδομάδα προκειμένου να βοηθήσει το σώμα σας να προσαρμοστεί στην προσθήκη υδατανθράκων και την τελική φάση συντήρησης.

Η τέταρτη φάση ονομάζεται διαρκής συντήρηση και προορίζεται να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα κίνητρά σας.

Οι υδατάνθρακες περιορίζονται σε λιγότερο από 90 γραμμάρια την ημέρα. Συνηθίστε το αν και επειδή θα είστε σε μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του σχεδίου διατροφής Atkins και άλλων σχεδίων χαμηλών υδατανθράκων. Υπάρχει τόσο μεγάλη κατανάλωση λίπους, ιδιαίτερα κορεσμένων λιπών και αυτό μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KetoConnect (@keto.connect) στις

Η δίαιτα Atkins εξαλείφει ορισμένα θρεπτικά συστατικά και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ελλείψεις και άλλα προβλήματα υγείας στο μέλλον. Επειδή υπάρχει περιορισμένη πρόσληψη ασβεστίου από ασβέστιο, θα μπορούσατε να έχετε αυξημένο κίνδυνο οστεοπόρωσης. Μια πολύ περιορισμένη πρόσληψη αντιοξειδωτικών θρεπτικών ουσιών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και η πρόωρη γήρανση.

Ένα μειονέκτημα της δίαιτας Atkins είναι ότι μπορεί να γίνει βαρετό.

Οι χορτοφάγοι έχουν δυσκολία με αυτή τη δίαιτα επειδή τα λαχανικά, οι σπόροι και τα καρύδια είναι εκτός ορίων στα πρώτα στάδια. Η διατροφή παρουσιάζει μια άποψη για υγιεινό φαγητό, που μας κρατά υγιείς και απαλλαγμένους από ασθένειες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Meal Prep On Fleek (@mealpreponfleek) στις

Άλλες ανησυχίες είναι ότι η αρχική απώλεια βάρους επιστρέφει γρήγορα όταν βγείτε από το σχέδιο Atkins και πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τη φάση επαγωγής. Οι υδατάνθρακες είναι πολύ χαμηλοί και μπορεί να προκύψει κέτωση η οποία είναι επικίνδυνη για έναν διαβητικό ή για οποιονδήποτε άλλο για αυτό το θέμα.

Αυτή η δίαιτα είναι υψηλή σε χοληστερόλη και μπορείτε να αναπτύξετε δυσκοιλιότητα και / ή καρδιακές παθήσεις λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Δεδομένου ότι η δίαιτα είναι χαμηλή σε φρούτα και λαχανικά, στερείται επίσης αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τον καρκίνο. Τα σοβαρότερα μειονεκτήματα του σχεδίου Atkins είναι ότι δεν προορίζεται για μακροχρόνια χρήση και ότι υπάρχουν επικίνδυνες, αν όχι εντελώς επικίνδυνες παρενέργειες.

Μερικές θετικές παρατηρήσεις σχετικά με το σχέδιο Atkins είναι ότι λειτουργεί!

Χάνετε πολύ βάρος γρήγορα και μπορείτε να φάτε όσο θέλετε από ορισμένα τρόφιμα, ειδικά πρωτεΐνες και λίπη.

Η δίαιτα Atkins εξαλείφει σε μεγάλο βαθμό τους υδατάνθρακες από ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, ψωμιά, μερικά φρούτα και λαχανικά. Εξαλείφει επίσης τα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον καρκίνο. Πρόκειται για μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για ορισμένες ασθένειες όπως υψηλή χοληστερόλη και καρδιακές παθήσεις.

Στην άκρη, αυτή είναι μια δίαιτα που λειτουργεί πραγματικά, αλλά δεν είναι μια δίαιτα που μπορείτε να είστε για αόριστο χρονικό διάστημα. Μόλις βγείτε από το πρόγραμμα και συνεχίσετε το «κανονικό» φαγητό, η αρχική απώλεια βάρους θα επανέλθει. Επίσης, όπως και με οποιοδήποτε σχέδιο διατροφής, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να το κάνετε με ασφάλεια.

Για να ολοκληρώσω, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω.

Η δίαιτα Atkins δεν προορίζεται για μακροχρόνια χρήση και έχει εγγενείς κινδύνους για την υγεία. Αν χρειαστεί να χάσετε βάρος, μπορεί να είστε ήδη σε κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και υψηλή χοληστερόλη, το σχέδιο Atkins έχει τη δυνατότητα να αυξήσει πραγματικά αυτούς τους κινδύνους.

Σχολιάστε