Πώς Θα Καθορίσετε Τις Πραγματικές Ανάγκες Του Σώματος Σας;

Πρόσφατα, ένας ειδικός στον τομέα της τηλεόρασης συζητούσε το θέμα “Πώς να μείνεις νέοι που αναζητούν” για το σετ μετά το 50. Ήταν λίγο πολύ το πρότυπο «φροντίστε καλά το δέρμα σας, φάτε σωστά και ασκηθείτε» μέχρι το τελευταίο κομμάτι. Είπε: “Πάρτε τα συμπληρώματα σας κάθε μέρα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να κοιτάξετε νεότεροι είναι να παραμείνετε υγιείς”.

Περίμενε ένα λεπτό! Πότε έγινε η χρήση των συνταγών συμπληρώματα συνταξιοδότησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής σε αυτή τη χώρα;

Τώρα, χωρίς αμφιβολία, η βιομηχανία συμπληρωμάτων είναι μεγάλη επιχείρηση. Όλες αυτές οι τηλεοπτικές διαφημίσεις βασικού χρόνου διατίθενται στο εμπόριο σε συγκεκριμένα ακροατήρια. Παρακολουθήστε μόνο τα νέα της βραδιάς και σχεδόν όλες οι εθνικές διαφημίσεις αφορούν τα συμπληρώματα ή τον ιατρικό εξοπλισμό και τις υπηρεσίες. Μεταξύ των εταιρειών συμπληρώματος και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, θα έπρεπε να πιστέψουμε ότι η κακή υγεία είναι η φυσιολογική φυσική κατάσταση της ανθρώπινης κατάστασης. Αλλά αυτό είναι πραγματικά αυτό που πρέπει να περιμένουμε;

Μια «παρενέργεια» του λεγόμενου «υγιούς, σύγχρονου» τρόπου ζωής μας είναι ότι όλα αυτά τα συμπληρώματα, συσκευές και υπηρεσίες έρχονται με έντονη τιμολόγηση στους χρήστες. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι 95.000 άνθρωποι πεθαίνουν από τη χρήση σωστά συνταγμένων συμπληρωμάτων κάθε χρόνο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Χιλιάδες περισσότεροι είναι άρρωστοι από ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα φάρμακα. Αυτό είναι σωστό, παιδιά, τα γεγονότα δείχνουν ότι τα πολύ συμπληρώματα που ο γιατρός σας συνταγογραφεί για να ανακουφίσει τα συμπτώματα της ασθένειάς σας μπορεί να σας κάνει σοβαρή, μόνιμη βλάβη.

Τι γίνεται με το οικονομικό κόστος;

Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες που τώρα καταθέτουν πτώχευση είναι οι άνθρωποι με ιατρική ασφάλιση αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν τους ιατρικούς λογαριασμούς και άλλα συναφή έξοδα ασθενείας που δεν καλύπτει η ασφάλιση. Είναι αυτό που πρέπει να περιμένουμε από τα «χρυσά χρόνια» μας – να δώσουμε τον χρυσό μας στη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης για να βγούμε μόνο μερικούς μήνες ή χρόνια ύπαρξης, υποφέροντας παράλληλα τις επιπτώσεις των εξουθενωτικών ασθενειών; Είναι αυτό που φαντάζεστε για τον εαυτό σας στο μέλλον; Τώρα υποφέρετε;

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι υπάρχουν ορισμένα βασικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να παραμείνουμε υγιείς καθώς μεγαλώνουμε. Τα περισσότερα από αυτά που πιθανότατα έχετε ακούσει πριν, αλλά να έχετε κατά νου, αυτές οι προτάσεις λειτουργούν μόνο αν τους χρησιμοποιήσετε στη ζωή σας.

Πρώτον, η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη.

Το σώμα μας είναι 90% νερό και 8-10 8 oz. τα γυαλιά χρειάζονται κάθε μέρα μόνο για να διατηρηθεί η σωστή ισορροπία υγρών στο σώμα για τη λειτουργία των κυττάρων.

Η τακτική άσκηση είναι ένα άλλο ζωτικό μέρος της υγιούς γήρανσης. 20 λεπτά αερόβιας άσκησης – ίσως απλά μια βόλτα-τρεις ημέρες την εβδομάδα που εναλλάσσονται με μέτρια ανύψωση βάρους είναι μια καλή ρουτίνα που σχεδόν όλοι μπορούν να ακολουθήσουν. Οι έρευνες δείχνουν ότι μετά από ένα πρόγραμμα άρσης βαρών μπορεί να βελτιωθεί τόσο η δύναμη όσο και η ευκινησία, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Φυσικά, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα άσκησης και αφιερώστε χρόνο για να μάθετε την κατάλληλη τεχνική τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για το μέγιστο όφελος από τις προσπάθειές σας. Να είστε βέβαιος να λάβει μια ημέρα μακριά κάθε εβδομάδα για να επιτρέψει στο σώμα σας χρόνο για να ξεκουραστούν και να αναρρώσει.

Αποκτήστε αρκετό ύπνο.

Ο χρόνος που κοιμήθηκε είναι βαθιά υποτιμημένος στην κοινωνία μας. Κατά τη διάρκεια του κύκλου ύπνου το σώμα επισκευάζεται και ανανεώνεται.

Μια σωστή διατροφή ισορροπημένης πρωτεΐνης και σύνθετων υδατανθράκων με μικρές ποσότητες βασικών λιπαρών προάγει τόσο τη σωματική υγεία όσο και την πνευματική εγρήγορση. Θυμηθείτε, αυτό που καίτε το σώμα σας επηρεάζει άμεσα το επίπεδο απόδοσής σας σε μεγάλο βαθμό. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα τεχνητά χρώματα, τα αρώματα, τα γλυκαντικά και τα συντηρητικά. Φάτε τα τρόφιμα όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φυσική τους κατάσταση. Σταματήστε να σκέπτεστε το παράθυρο γρήγορου φαγητού ως το φίλο σας.

Πραγματικές Ανάγκες Του Σώματος

Δυστυχώς, οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ικανοποιηθούν επαρκώς οι διατροφικές σας ανάγκες με τη σύγχρονη διατροφή μας και μόνο. Τα εδάφη μας έχουν εξαντληθεί από τα περισσότερα βασικά θρεπτικά συστατικά από τη δεκαετία του 1930. Οι αγρότες αντικαθιστούν τακτικά τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την ανάπτυξη των φυτών – άζωτο, φώσφορο και κάλιο, αλλά εναπόκειται σε εμάς να αντικαταστήσουμε τα ορυκτά και άλλα θρεπτικά συστατικά που λείπουν από τη διατροφή μας.

Οι σύγχρονες τεχνικές επεξεργασίας και εμπορίας συμβάλλουν επίσης στην έλλειψη επαρκούς διατροφής.

Τα προϊόντα που έχουν συλλεχθεί σε πράσινη κατάσταση και στη συνέχεια επιτρέπεται να «ωριμάσουν» κατά τη μεταφορά τους προς την αγορά συχνά στερούνται τη θρεπτική ποιότητα των ωριμασμένων ξαδέλφων τους.

Η κακή διατροφή, σε συνδυασμό με το άγχος του σύγχρονου τρόπου ζωής και τη συνεχή έκθεσή μας σε περιβαλλοντικές τοξίνες, σημαίνει ότι δεν είναι λογικό να αναμένουμε καλή υγεία στα ώριμα χρόνια μας (ή σε οποιοδήποτε έτος, για αυτό το θέμα) χωρίς επαρκή συμπλήρωση.

Η επιλογή του σωστού συμπληρώματος είναι απαραίτητη και για την υγεία σας.

Η μεγάλη ποικιλία επιλογών είναι αρκετή για να κάνει το κεφάλι σας να γυρίσει. Οι δοκιμές από ανεξάρτητα εργαστήρια δείχνουν τεράστιες διαφορές στην ποιότητα μεταξύ των εμπορικών σημάτων. Το φθηνότερο κατάστημα συμπληρωμάτων «έχει τα πάντα» η βιταμίνη μπορεί να μην έχει πολλά στον τρόπο με τα ενεργά συστατικά, αλλά ούτε τα πιο ακριβά εμπορικά σήματα. Για άλλη μια φορά, αφιερώστε χρόνο για να κάνετε την έρευνα. Μάθετε ποιες μέθοδοι ελέγχου ποιότητας χρησιμοποιεί η εταιρεία. Τα προϊόντα τους κατασκευάζονται σύμφωνα με φαρμακευτικά πρότυπα; Ποια είναι η δέσμευση της εταιρείας να χρησιμοποιήσει τα καλύτερα διαθέσιμα συστατικά και πώς δοκιμάζουν την ποιότητα των συστατικών;

Επιπλέον, διερευνήστε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την καλή υγεία. Έχουν υπάρξει σημαντικές ανακαλύψεις πρόσφατα στην κατανόησή μας για το τι κύτταρα πρέπει να λειτουργούν και πόσο σωστή κυτταρική διατροφή συμβάλλει στην ικανότητα του οργανισμού να αποκαταστήσει και να επιδιορθωθεί. Βρείτε μια εταιρεία διατροφής των οποίων τα προϊόντα αντικατοπτρίζουν αυτές τις προόδους.

Ο τελευταίος και ίσως ο πιο σημαντικός τρόπος για να παραμείνετε υγιείς όσο περνούν τα χρόνια είναι να σας δώσουν προσοχή. Σεβαστείτε τον εαυτό σας αρκετά ώστε να φροντίσετε τις φυσικές σας ανάγκες. Αν κάτι χρειάζεται να το διορθώσετε, το κάνετε. Μάθετε να προτιμάτε τον εαυτό σας εάν δεν το έχετε ήδη κάνει. Μην τροφοδοτείτε μόνο το σώμα σας, τροφοδοτείτε το μυαλό σας επίσης. Κάντε το έργο του εγκεφάλου σας. Πάρτε χρόνο για να γελούν καθημερινά. Το γέλιο διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και απλά κάνει τη ζωή πιο διασκεδαστική.

Κάνετε τα πράγματα στη ζωή που σας δίνουν την ευχαρίστηση. Μετά από όλα, υπάρχουν περισσότερα στη ζωή από την εργασία και την ανησυχία. Αξίζετε να είστε ευχαριστημένοι, αλλά εξαρτάται από εσάς να είστε ευτυχείς. Όταν καταλήγουμε σε αυτό, είστε όλοι που έχετε. Να είστε κάποιος η εταιρεία του οποίου απολαμβάνετε.

Κάνοντας όλα αυτά τα πράγματα δεν θα σας εγγυηθεί μια μακρά, υγιή ζωή.

Μετά από όλα, “οι χρόνοι και οι απρόβλεπτες συνθήκες μας συναντούν όλους”. Αλλά μπορεί να σας βοηθήσουν να απολαύσετε το χρόνο που έχετε σε αυτόν τον πλανήτη για εσάς και εκείνους των οποίων η ζωή επηρεάζει. Καλές επιθυμίες για μια καλή ζωή!

Σχολιάστε