Τονώνοντας Τους Κοιλιακούς Σας – Κοινοί Μύθοι Άσκησης

Οι κάμψεις είναι καλές ασκήσεις για την τόνωση των κοιλιακών και του στομαχιού, αν γίνονται σωστά και συνδυάζονται με μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να τρώνε ό,τι θέλουν και να τελειώνουν τη μέρα τους με 100 κοιλιακούς για να “δουλέψουν” όλα τα κακά πράγματα που βάζουν στο σώμα τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τονώνοντας Τους Κοιλιακούς Σας

Αν δεν μειώνετε την πρόσληψη λίπους προσέχοντας τι τρώτε, δεν έχει σημασία πόσες ασκήσεις και κάμψεις κάνετε. Όχι μόνο θα δείτε μηδενικά αποτελέσματα, αλλά μπορεί να δείτε στην πραγματικότητα το στομάχι σας να μεγαλώνει σε μέγεθος!

Αυτό συμβαίνει επειδή χτίζετε μυς κάτω από το υπάρχον λίπος. Όλοι έχουμε επίπεδο στομάχι, απλώς κάποιοι έχουν πολλά επίπεδα και στρώματα λίπους πάνω από τους μυς που πρέπει πρώτα να ξεφορτωθούμε.

Πριν Ξεκινήσετε Οτιδήποτε

Όλοι γνωρίζουμε πώς η πολυάσχολη ζωή του σήμερα μπορεί να δυσκολέψει την ενσωμάτωση της άσκησης στα προγράμματά μας. Είναι καλύτερο να περιορίσετε τις προπονήσεις σας σε 30 λεπτά το πρωί, πριν από τη δουλειά, και να κάνετε ένα διάλειμμα όλη την ημέρα για φαγητό και νερό.

Δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο, αλλά με αυτές τις γρήγορες συμβουλές, θα είστε σε θέση να στριμώξετε εύκολα μια αποτελεσματική ρουτίνα προπόνησης στο σπίτι για τον εαυτό σας.

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος είναι να μην ασκούνται αρκετά. Αν και φαίνεται σαν να είναι κάτι το απίθανο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν τακτικά τα συνιστώμενα 30 λεπτά μέτριας έως έντονης άσκησης πέντε φορές την εβδομάδα.

Πρέπει πρώτα να δουλέψετε αυτό το υπάρχον λίπος, γυμνάζοντας και τονώνοντας τους κοιλιακούς και την περιοχή του στομαχιού σας.

Είχα αυτό το πρόβλημα όταν ξεκίνησα να γυμνάζομαι για πρώτη φορά. Δεν μείωσα πολύ την πρόσληψη θερμίδων ή λίπους, αλλά άρχισα να κάνω κοιλιακούς. Για τρεις μήνες κατ’ ευθείαν έκανα το 8λεπτο πρόγραμμα κοιλιακών μου σαν ρολόι. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν έβλεπα αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, το στομάχι μου άρχισε να προεξέχει ακόμα περισσότερο.

Λοιπόν, αφού έκανα πολύ διάβασμα ανακάλυψα ότι επρόκειτο επίσης να αλλάξω τη διατροφή μου αν επρόκειτο να δω τα αποτελέσματα που ήθελα.

Ο μύθος των αριθμών

Είκοσι πέντε καλές, ποιοτικές κάμψεις είναι πολύ καλύτερες από 250 μισοτελειωμένες κάμψεις. Πολλοί άνθρωποι θέλουν απλώς να τελειώνουν με αυτό, οπότε ξαπλώνουν και κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν περισσότερες κοιλιακές συσπάσεις, ενώ υστερούν σε ποιότητα.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εκτελέσετε 4 σετ των 20-25 σταθερών κοιλιακών με 90 δευτερόλεπτα ανάπαυσης ανάμεσα σε κάθε σετ. Αυτός είναι ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γυμνάσετε τους κοιλιακούς σας από το να κάνετε 250 άχαρους κοιλιακούς στη σειρά.

Ο μύθος της σημειακής τόνωσης

Αυτός είναι ο μύθος που με απογοητεύει. Ήμουν πάντα πολύ αδύνατη και πρόσφατα άρχισα να παίρνω βάρος στην περιοχή των γοφών και των μηρών μου. Δέχτηκα με ικανοποίηση τα πρόσθετα κιλά επειδή μου έδωσαν μια πιο καμπυλωτή φιγούρα. Δυστυχώς µου άφησε επίσης ένα ελαφρώς πλαδαρό στοµάχι.

Ήθελα να διατηρήσω τους γοφούς και τους μηρούς αλλά να χάσω το στομάχι και έτσι άρχισα να γυμνάζω τους κοιλιακούς μου κάνοντας πιλάτες.

Λοιπόν, δεν είδα κανένα αποτέλεσμα. Ανακάλυψα μέσα από το διάβασμα ότι δεν μπορείτε να γυμνάζετε μόνο σημειακά γιατί αν επικεντρωθείτε μόνο σε μια περιοχή (π.χ. στην κοιλιά σας), δεν θα αυξήσετε το μεταβολισμό σας αρκετά ώστε να κάψετε το επιπλέον λίπος της κοιλιάς. Έτσι, το κλειδί για να λεπτύνετε την περιοχή της κοιλιάς σας είναι να αυξήσετε το μεταβολισμό του σώματός σας, ώστε να μπορεί να απαλλαγεί αποτελεσματικά από αυτά τα στρώματα του περιττού κοιλιακού λίπους.

Μια ολοκληρωμένη σωματική άσκηση είναι το κλειδί για να αδυνατίσετε τη μέση σας.

Ο μύθος του six pack

Είτε είστε άνδρας είτε γυναίκα, όλοι θα θέλαμε να έχουμε αυτό το γερό six pack για να το επιδεικνύουμε όταν βρισκόμαστε στην πισίνα, σωστά; Λοιπόν, αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι οι συμπαγείς κοιλιακοί δεν ξεκινούν από το γυμναστήριο, αλλά από την κουζίνα. Αν το σώμα σας περιέχει πολύ λίπος, οι κοιλιακοί σας δεν θα φαίνονται όσο και αν γυμνάζεστε.

Ο πρώτος σας στόχος θα πρέπει να είναι να χάσετε αυτό το λίπος, και αυτό ξεκινά από τη διατροφή σας. Μειώστε την ποσότητα του λίπους και των θερμίδων που καταναλώνετε και αυξήστε την ποσότητα των πρωτεϊνών. Η πρωτεΐνη είναι απολύτως απαραίτητη για την απαλλαγή από το λίπος και την οικοδόμηση των μυών.

Ο μύθος του τρεξίματος

Γνωρίζατε ότι το τρέξιμο κάνει πολύ λίγα πράγματα όσον αφορά την τόνωση της κοιλιάς σας; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να προκαλέσει τράβηγμα της λεκάνης σας προς τα εμπρός και καμπύλωση του κάτω μέρους της πλάτης σας.

Μην με παρεξηγήσετε, το τρέξιμο κάνει καλό και μπορεί να κάψει πολλές θερμίδες, αλλά αν δεν κάνετε άλλες ασκήσεις τόνωσης του στομάχου σε συνδυασμό με το τρέξιμο και την περιστασιακή χρήση του Eco Slim, θα δείτε ελάχιστα ή και καθόλου αποτελέσματα.

Σημείωση: Οι διατάσεις πρέπει να αποτελούν μέρος οποιουδήποτε προγράμματος γυμναστικής. Βοηθούν στη βελτίωση της ευελιξίας, στην πρόληψη τραυματισμών και είναι εύκολο να γίνουν. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα μάθετε τις καλύτερες διατάσεις για δρομείς και γιατί είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την απόδοσή σας αλλά και για την υγεία σας.

Συμπέρασμα

Ελπίζω να μάθατε ότι το να φτιάξετε το στομάχι σας δεν σημαίνει να κάνετε 100 κοιλιακούς την ημέρα. Πρόκειται για την ολική φυσική κατάσταση του σώματος και την αλλαγή της συνολικής σας διατροφής.

Σχολιάστε