Προσέξτε Την Πλάτη Σας Αν Γυμνάζεστε Σκληρά Για Να Χάσετε Βάρος

Ο πόνος στην πλάτη είναι εξαιρετικά συνηθισμένος, καθώς το 80% των ενηλίκων αισθάνεται πόνο στην πλάτη κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Δεν χρειάζεται να τονίσω, όμως. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να είστε ένα από τα 20%. Μερικές φορές είναι δυνατόν να απαλλαγείτε από τον πόνο στην πλάτη.

Προσέξτε Την Πλάτη Σας

Χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλα σταθερό στρώμα για να αποφύγετε τον πόνο στην πλάτη. Τα μαλακότερα στρώματα δεν είναι υγιή για την πλάτη σας. Ένα πιο σφικτό στρώμα είναι πολύ καλύτερο, αν και ένα που έχει πάρα πολύ σφριγηλότητα μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσκαμψία και πόνο στην πλάτη. Πάρτε το χρόνο να δοκιμάσετε τα στρώματα σε διάφορα καταστήματα, επειδή κάθε στρώμα είναι διαφορετικό και μερικά θα καλύψουν τις ανάγκες σας καλύτερα από άλλα.

Πολλές ασκήσεις γυμναστικής είναι πολύ χρήσιμες για τραυματισμούς στην πλάτη. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποφύγετε την περιττή πίεση των μυών με την ευελιξία που μαθαίνετε από τη γιόγκα. Με τον ίδιο τρόπο, οι ασκήσεις που ενισχύουν τους μυς του πυρήνα σας θα μπορούσαν να ωφελήσουν τα άτομα που ανυψώνουν τα βαριά αντικείμενα σε τακτική βάση ενισχύοντας τους μυς της πλάτης.

Η τοποθέτηση με τα γόνατα και τους γοφούς σε γωνίες 90 μοιρών μπορεί να σας δώσει ανακούφιση από έναν πόνο στην πλάτη. Αυτό θα τεντώσει την πλάτη σας και θα ευθυγραμμίσει τη σπονδυλική σας στήλη, χαλαρώνοντας την ένταση και ανακουφίζοντας τον πόνο σας. Αν αυτή η θέση δεν αισθάνεται άνετα, πάρτε μια θέση που αισθάνεται καλή και δεν προκαλεί στρίψιμο της σπονδυλικής σας στήλης.

Μην αγκαλιάζετε τη στάση σας για οποιαδήποτε δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των οικιακών εργασιών όπως η ηλεκτρική σκούπα. Η κλίση πάνω από μια ηλεκτρική σκούπα ή η ταλάντευση πάνω από ένα νεροχύτη γεμάτο πιάτα μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο στην πλάτη. Προκειμένου να αποφύγετε αυτόν τον πόνο, διατηρήστε μια όρθια στάση και χρησιμοποιήστε τα πόδια σας για να μετακινηθείτε μπροστά και πίσω αντί να κάμπτετε από μία θέση για να μετακινήσετε το κενό.

Εάν το οικογενειακό υπόβαθρο ή ο τρόπος ζωής σας προξενεί πιθανό τραυματισμό, αναζητήστε τη βοήθεια ενός χειροπράκτη πριν από την εμφάνιση σημαντικής ταλαιπωρίας. Βλέποντας έναν χειροπράκτη τακτικά μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε μικρά προβλήματα προτού να χιονοστιβάδας σε πιο σοβαρούς τραυματισμούς.

Μια σημαντική συμβουλή σχετικά με τον πόνο στην πλάτη είναι να αποφύγετε την ανύψωση κουτιών ή πακέτων προτού να μάθετε τι είναι μέσα. Το περιεχόμενο του κουτιού μπορεί να ζυγίζει περισσότερο από το αναμενόμενο και να προκαλέσει τραυματισμό στην πλάτη σας. Μην εξαρτάτε από αυτό που βλέπετε στο κουτί για να μάθετε τι είναι μέσα.

Έχετε διαβάσει για το πόσο συχνά είναι ο πόνος στην πλάτη, και μερικές φορές πρόκειται για την εύρεση του τι σας προκαλεί πόνο αντί να μεταβείτε αμέσως στον γιατρό. Πάρτε τις συμβουλές που σας έδωσε αυτό το άρθρο και σιγουρευτείτε ότι πάντα φροντίζετε την πλάτη σας κάθε μέρα ενώ χάνετε βάρος για να βελτιώσετε την κατάσταση σας.

Σχολιάστε