Η Βιταμίνη Β Μπορεί Να Κάνει Πραγματικά Θαύματα Στο Σώμα Σας

Η βιταμίνη Β δεν είναι μικρός παίκτης του χρόνου στο παιχνίδι υψηλών πονταρισμάτων της ομορφιάς. Ακριβώς πάρτε την περίπτωση του πελλάγρα για παράδειγμα. Το Pellagra είναι μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια του δέρματος που χαρακτηρίζεται από άνοια, διάρροια και δερματίτιδα που οφείλεται σε έλλειψη νιασίνης (βιταμίνη Β).

Στις αρχές του 20ου αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πελαγούρα μαστίζει χιλιάδες ανθρώπους στο Νότο και στο Midwest. Η κατάσταση θεωρήθηκε ότι ήταν μεταδοτική μέχρι οι ερευνητές να ανακαλύψουν την υποκείμενη διατροφική ανεπάρκεια.

Ακόμη και σήμερα, η σημασία της βιταμίνης Β καλλιεργεί νέους ρόλους στον κόσμο της ομορφιάς. Η δερματολόγος Leslie Baumann, MD, προβλέπει την τοπική βιταμίνη Β και τα πολλαπλά παράγωγά της ως βασικά συστατικά σε μελλοντικά αντιγηραντικά προϊόντα. Για παράδειγμα, ένα παράγωγο της βιταμίνης Β νιασίνη, το νικοτιναμίδιο, έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ικανότητα της επιδερμίδας, της ανώτερης στιβάδας του δέρματος, να διατηρεί την υγρασία.

Μία μελέτη αναφέρει ότι το τοπικό νικοτιναμίδιο, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα για έξι ημέρες αποκαλύπτει μαλακότερο, ομαλότερο δέρμα με λιγότερη ξηρότητα και λεπτότητα και μείωση των λεπτών γραμμών. Ακόμη πιο ελπιδοφόρες είναι οι αντικαρκινικές επιρροές του. Για παράδειγμα, όταν εφαρμόζεται σε δέρμα ποντικού, το τοπικό νικοτιναμίδιο παρήγαγε 70% μείωση στον επαγόμενο από υπεριώδες καρκίνο του δέρματος.

Η νιασιναμίδη, ένα άλλο παραπροϊόν της βιταμίνης Β, χρησιμεύει ως αποτελεσματικός παράγοντας λεύκανσης του δέρματος. Σε μια κλινική έρευνα, οι ασθενείς με υπέρχρωση έκαναν χρήση ενυδατικής κρέμας που περιείχε 5% νιασιναμίδη.

Τέσσερις εβδομάδες αργότερα, η ανάλυση υπολογιστών της υπέρχρωσης και του χρώματος του δέρματος αποκάλυψε μια μείωση στην υπερχρωματοποίηση μαζί με την αύξηση της ελαφρότητας του δέρματος. Η τοπική νιασιναμίδη παρουσιάζει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γεγονός που την καθιστά πιθανή θεραπεία για την ακμή, τη ροδόχρου ακμή και οποιαδήποτε ασθένεια τύπου φλύκταινας.

Η δερματολόγος Zoe Diana Draelos, MD, κλινική αναπληρώτρια καθηγήτρια δερματολογίας στο Wake Forest University School of Medicine, Winston-Salem, N.C., είναι πεπεισμένη ότι ο επαίνων για τα θεραπευτικά αποτελέσματα της νιασιναμίδης θα συνεχίσει να αυξάνεται. Ο Δρ. Δραύλος χαιρετίζει: “Ήδη, η τοπική 4% νιασιναμίδη έχει αποδειχθεί ότι είναι επωφελής για τη θεραπεία της φλεγμονώδους και φλυκταινώδους ακμής σε πηκτή 4%, καθώς και για τη βελτίωση του καρκίνου του δέρματος και των αντικαρκινικών χαρακτηριστικών του”.

Ο Δρ Baumann προειδοποιεί ότι οι πολλές εκδοχές μιας βιταμίνης μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση και συνιστά να μιλήσετε με τον δερματολόγο σας για να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε το σωστό προϊόν βιταμινών για τις ανάγκες φροντίδας του δέρματός σας.

Ενώ είναι ανακουφιστικό να τοποθετήσετε μια σειρά καλλυντικών φιλοδοξιών στην τελευταία τρέλα ομορφιάς, η σοφία της Μητέρας Φύσης δεν θα σας οδηγήσει ποτέ. Εάν δεν μπορείτε να περιμένετε να πάρετε τα οφέλη των βιταμινών Β στην κρέμα ομορφιάς σας, απλά πηγαίνετε στην τοπική αγορά και βοηθήστε τον εαυτό σας σε κάποιο κοτόπουλο, τόνο, πατάτες, σπανάκι, σπαράγγια, μαύρα φασόλια και καρπούζι. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα τρόφιμα που παρέχουν άφθονο μερίδες βιταμίνης Β.

Θυμηθείτε, αυτά τα αποτελέσματα των ιατρικών γνώσεων και υποσχέσεων ξεκίνησαν με μια διατροφική ανεπάρκεια.

Σχολιάστε