Γνωρίζατε Ότι Η Βιταμίνη B-1 Έχει Δύο Άλλα Ευρέως Χρησιμοποιούμενα Ονόματα;

Η θειαμίνη είναι ένα όνομα που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ και το Aneurin είναι το δημοφιλές όνομα στην Ευρώπη. Η θειαμίνη (χωρίς ε) χρησιμοποιείται επίσης για να αναφέρεται στο Β-1.

Η βιταμίνη Β-1 είναι σημαντική για την υγεία του σώματός σας.

Έχετε ακούσει για beriberi πριν. Μπορεί να έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο νευρικό σας σύστημα, την καρδιά, τον εγκέφαλο, την κυτταρική υγεία και τα ενεργειακά επίπεδα για να αναφέρουμε μερικές προβληματικές περιοχές που επηρεάζονται από ανεπάρκεια του Β-1.

Ενισχύστε Την Απόδοση Και Την Ενέργειά Σας

Είναι ενδιαφέρον ότι ένας άνθρωπος με beriberi που έχει φτάσει στο σημείο να μπορεί να κινηθεί ελάχιστα, θα απαντήσει συχνά σε μια ένεση B-1 σε λίγες μόνο ώρες μέχρι να μπορέσει να σηκωθεί και να περπατήσει ξανά.

Το Beriberi είναι πραγματικά μια ασθένεια ανεπάρκειας.

Η θειαμίνη είναι σημαντική για το σύστημα παραγωγής ενέργειας κάθε κυττάρου στο σώμα σας. Το ATP ή η τριφωσφορική αδενοσίνη είναι το ενεργειακό νόμισμα που εξουσιάζει το σώμα σας. Υπάρχουν μερικά μονοπάτια που το κύτταρο σας χρησιμοποιεί για να κάνει το ATP, το κυριότερο είναι ο κύκλος του Krebs. Χωρίς επαρκείς ποσότητες Β-1, το σώμα σας περιορίζεται να είναι σε θέση να παράγει όλα τα απαραίτητα ATP.

Ευτυχώς, ειδικά στη Βόρεια Αμερική, μπορείτε να πάρετε τη Θειαμίνη από τη διατροφή σας. Μπορείτε να πάρετε το B-1 από πολλά τρόφιμα. Λίγα είναι το χοιρινό, τα φιστίκια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα φασόλια (όσπρια). Υπάρχουν άλλα τρόφιμα, αυτό είναι απλώς μια σύντομη λίστα για σας ευκολία.

Το λευκό ρύζι έχει απογυμνωθεί από το κύτος που προκαλεί το όρυγμα να στερείται B-1. Αυτό οδηγεί σε υψηλή συχνότητα εμφάνισης beriberi σε ορισμένες ασιατικές χώρες, καθώς το ρύζι βασίζεται σε μεγάλο βαθμό ως βασικό τρόφιμο.

Δύο ονόματα

Μερικά θαλασσινά μπορεί στην πραγματικότητα να εμποδίσουν την απορρόφηση του Β-1 στο πεπτικό σύστημα. Η θερμότητα και η ακτινοβολία θα καταστρέψουν τη θειαμίνη και το αλκοόλ θα επηρεάσει την απορρόφηση από την πεπτική τροχιά.

Η βιταμίνη Β-1 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που σημαίνει ότι μια επιπλέον παροχή δεν αποθηκεύεται στους ιστούς του σώματός σας. Μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία δεν είναι Β-1, θα αποθηκεύεται στους ιστούς του σώματος. Η βιταμίνη Β-1 πρέπει να λαμβάνεται συνεχώς από τη διατροφή σας.

Ορισμένα συμπτώματα στα αρχικά στάδια της ανεπάρκειας θειαμίνης περιλαμβάνουν ευερεθιστότητα, κόπωση, απάθεια, κοιλιακό άλγος, υπνηλία και κακή συγκέντρωση. Τα μεταγενέστερα στάδια της ανεπάρκειας θειαμίνης είναι πολύ πιο σοβαρά και μπορούν να εκδηλωθούν με διάφορους τρόπους. Μερικές εκδηλώσεις είναι ταχυκαρδία (γρήγορος καρδιακός παλμός), έμετος, καρδιακή ανεπάρκεια, αδυναμία, κνησμός, μπλε χρώμα δέρματος, μούδιασμα και απώλεια μνήμης.

Το Superbug MRSA Καταπολεμάται Με Εκχύλισμα Σκόρδου

Οι αλκοολικοί, ασθενείς με αιμοκάθαρση, ασθενείς με HIV, ασθενείς με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια (CHF) υποφέρουν συχνά από έλλειψη θειαμίνης.

Η βιταμίνη Β-1 είναι διαθέσιμη στο τοπικό κατάστημα υγιεινής διατροφής και φαρμακείο χωρίς συνταγή.

Μια ανεπάρκεια Β-1 συνήθως συνοδεύεται από ανεπάρκεια άλλων βιταμινών Β. Ως εκ τούτου, το Β-1 συνήθως λαμβάνεται εντός ενός συμπλέγματος Β και συνήθως δεν λαμβάνεται μόνο του.

Η συμπλήρωση για τις έγκυες μητέρες θα πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση ιατρού. Αυτό το άρθρο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται για τη θεραπεία, διάγνωση ή συνταγογράφηση λύσης σε οποιαδήποτε κατάσταση υγείας. Εάν έχετε ή πιστεύετε ότι έχετε μια κατάσταση υγείας, συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας.

Σχολιάστε