Όλα Όσα Θέλετε Να Ξέρετε Για Την Δίαιτα Ζώνης (Zone Diet)

Zone Diet

Η Δίαιτα Ζώνης ήταν γύρω από περίπου το 1995, όταν ο ερευνητής των λιπαρών οξέων Dr. Barry Sears δημοσίευσε το bestseller της New York Times “The Zone”. Αυτό το βιβλίο απευθυνόταν σε άλλους γιατρούς αλλά βρέθηκε μάλλον γρήγορα από το ευρύ κοινό. Από τότε έχει συγγράψει πολλά άλλα βιβλία για το θέμα.

Η Ζώνη μπορεί να συνοψιστεί ως μια κατάσταση ορμονικής ισορροπίας στο σώμα που μπορεί να επιτευχθεί με τη διατροφή σας. Πρόκειται ειδικότερα για τη διατήρηση της βασικής ορμόνης σε μια ισορροπημένη ζώνη, καθώς το λάθος ποσό στο σώμα σας μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους. Αυτός ο ορμονικός έλεγχος βρίσκεται στο επίκεντρο της Ζωικής Ζωής.

Στην πραγματικότητα, μια λαχτάρα για τα υδατάνθρακες είναι ουσιαστικά ένα παραπροϊόν που κάνει κακές ορμονικές επιλογές στα γεύματα. Αλλά όταν φτιάχνετε γεύματα Ζώνης, η πραγματική αιτία αυτών των πόθων θα είναι σε μεγάλο βαθμό υποτονική.

Ο Δρ Sears δηλώνει ότι η τρέχουσα υγειονομική περίθαλψη για τους περισσότερους ανθρώπους επικεντρώνεται κυρίως στη θεραπεία των συμπτωμάτων, σε αντίθεση με τη διατήρηση της ευεξίας. Τα αποτελέσματα από τη διατροφή της ζώνης τείνουν να εμφανίζονται αμέσως, επειδή το σάκχαρό σας στο αίμα σταθεροποιείται αυτόματα. Έτσι, αισθάνεστε λιγότερο πεινασμένοι και πιο ενεργοποιημένοι καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Υπάρχουν αρκετές θεμελιώδεις αρχές της Διατροφής Ζώνης, σύμφωνα με τον Dr. Sears.

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι κάθε γεύμα σας οδηγεί στη Ζώνη, τρώγοντας τον σωστό συνδυασμό πρωτεϊνών χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (όπως άπαχο κοτόπουλο ή χοιρινό κρέας), τον σωστό τύπο υδατανθράκων όπως φρούτα και / ή λαχανικά (αμυλούχα υδατάνθρακες όπως ψωμιά ή οι πατάτες δεν είναι τόσο καλές), και μια παχιά “καλή” λίπος (όπως το ελαιόλαδο). Λέει ότι είναι καλή ιδέα να φάτε ένα γεύμα Ζώνη μέσα σε περίπου μία ώρα ξυπνήσει το πρωί. Είναι επίσης καλό να τρώτε 5 φορές την ημέρα.

Και δεν πρέπει να αφήσετε να περάσουν περισσότερες από 5 ώρες χωρίς γεύμα Ζώνης, ακόμα κι αν δεν είστε πεινασμένοι. Αυτό διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας σταθερά. Μια άλλη σημαντική αρχή είναι να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό καθημερινά (περίπου μισό γαλόνι).

Και τέλος, να θυμάστε ότι εάν αποχωρήσετε – αφαιρέστε το κομμάτι, μην ανησυχείτε επειδή δεν υπάρχει ενοχή στη Ζώνη. Απλά βεβαιωθείτε ότι το επόμενο γεύμα σας είναι ένα γεύμα Ζώνης για να σας επιστρέψουμε εκεί που ανήκετε.

Στη Ζώνη, τα τρόφιμα δεν είναι εντελώς περιορισμένα.

“Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φάτε τίποτα, εφ ‘όσον έχει τη σωστή ισορροπία πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών”, λέει ο Δρ. Το κρασί είναι ακόμη επιτρεπτό λόγω της σημαντικής ποσότητας αντιοξειδωτικών που περιέχει.

Μπορείτε να εκτυπώσετε εκ νέου αυτό το άρθρο ηλεκτρονικά και σε έντυπη μορφή, υποθέτοντας ότι περιλαμβάνεται η γραμμή και ότι η διεύθυνση ιστού έχει υπερσυνδεση.

1 σκέψη στο “Όλα Όσα Θέλετε Να Ξέρετε Για Την Δίαιτα Ζώνης (Zone Diet)”

  1. Είναι μια δίαιτα απόλυτα ισορροπημένη, πλήρης και υγιεινή που είναι μέτρια σε υδατάνθρακες, μέτρια σε πρωτεΐνες και μέτρια σε λίπος. Θα νιώσετε την αίσθηση της ευεξίας από τα πρώτα μόλις γεύματα.

    Απάντηση

Σχολιάστε