7 Διατροφικά Στοιχεία Που Θα Βοηθήσουν Να Ζήσετε Μέχρι Τα 120

Ξέρετε για τις βιταμίνες A, C, D, E και το B – για το πώς ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν το σώμα να επισκευαστεί. Λοιπόν, αυτό το παλιό καπέλο. Υπάρχουν τώρα συμπληρώματα που είναι πολύ πιο μπροστά από αυτά που είναι σαν να συγκρίνεις ένα αυτοκίνητο μοντέλο-T με το λεωφορείο του διαστήματος.

Μέχρι Τα 120

Αυτά τα πράγματα είναι η πραγματική αιχμή της διατροφής και τα έχουμε για σας τώρα. Είστε έτοιμοι να επιβραδύνετε το ρολόι γήρανσης; Ορίστε.

1 – Άλφα-GPC

Αυτή η θρεπτική ουσία, που προέρχεται από σόγια, παρέχει υψηλά επίπεδα χολίνης, που προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Αυξάνει επίσης τα επίπεδα του νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη, η οποία προκαλεί αυξημένη απελευθέρωση της HGH (ανθρώπινη αυξητική ορμόνη). Αυτή η ορμόνη είναι φυσικά παρούσα στο ανθρώπινο σώμα όταν είμαστε νέοι αλλά μειώνεται σταθερά καθώς μεγαλώνουμε. Μελέτες έχουν δείξει ότι η αυξημένη HGH μπορεί να μειώσει το σωματικό λίπος, να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειας και να αποκαταστήσει την νεανική ανοσολογική λειτουργία.

Σε μελέτες σε ζώα, η αλφα-GPC διόρθωσε την ηλικία που σχετίζεται με την ελάττωση του εγκεφάλου. Στις μελέτες στον άνθρωπο βοήθησε τα θύματα του εγκεφαλικού επεισοδίου να διατηρήσουν τη γνωστική λειτουργία και να βελτιώσουν τη διανοητική λειτουργία και τη διάθεση των ατόμων με άνοια. Δόση: 600 – 1200 χιλιοστογραμμάρια.

2 – Ρίζα Ashwagandha

Αυτό το βότανο χρησιμοποιείται εκτεταμένα στην Αγιουρβέδα – την παραδοσιακή ιατρική της Ινδίας. Διεγείρει την ανοσία και, ως αντιοξειδωτικό, διασώζει τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του έχουν αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμες με τέτοιες φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα. αυξημένη αιμοσφαιρίνη που μεταφέρει οξυγόνο, η οποία αναζωογονεί τα κύτταρα. Επιπλέον, το 70% των ανδρών στη μελέτη ανέφερε ότι η σεξουαλική τους απόδοση βελτιώθηκε – ορισμένοι άνδρες ανέφεραν ακόμη λιγότερες γκρίζες τρίχες.

3 – Βήτα-γλυκάνη

Αυτή η θρεπτική ουσία προέρχεται από ζύμη αρτοποιίας, νεαρά φυτά σίκαλης και φαρμακευτικά μανιτάρια. Ενεργοποιεί τα μακροφάγα – βασικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που καταπολεμούν τα βακτήρια και άλλους οργανισμούς που προκαλούν ασθένεια. Η βήτα-γλυκάνη ενισχύει την αποτελεσματικότητα της συμβατικής αντιβιοτικής θεραπείας.

Λειτουργεί ως σαρωτής ελεύθερων ριζών, αφαιρώντας τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη από έκθεση σε ακτινοβολία, χημειοθεραπεία και ρύπανση του περιβάλλοντος. Επίσης μειώνει τη συνολική και την LDL (κακή) χοληστερόλη που αυξάνει την HDL (καλή) χοληστερόλη. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο μόλυνσης με την τόνωση της δραστηριότητας των λευκών αιμοσφαιρίων. Δόση: 300 mg έως 1.000 mg. ανά μέρα.

4 – Βάλσαμο λεμονιού

Το βάλσαμο λεμονιού είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό. Περιέχει υψηλή συγκέντρωση φαινολών – χημικών ουσιών που καταπολεμούν τις τοξίνες που καταστρέφουν τα κύτταρα. Αυτό το βότανο μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο, να μειώσει τον πόνο από τις φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα, να ενισχύσει την ψυχική λειτουργία και να καταπολεμήσει τους ιούς και τα βακτηρίδια. Αποφύγετε εάν έχετε γλαύκωμα. Δόση: 1.000 mg. έως 1.500 mg. ανά μέρα.

5 – Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Επίσης ονομάζονται απαραίτητα λιπαρά οξέα (ΕΑΑ), τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα δεν παράγονται από το ανθρώπινο σώμα και πρέπει να παρέχονται με δίαιτα ή συμπλήρωμα. Βρίσκονται κυρίως σε ψάρια, αλλά υπάρχουν σε μικρότερες ποσότητες σε πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, σόγια, καρπούς με κέλυφος και έλαια από λιναρόσπορο και κραμβέλαιο.

Τα ωμέγα-3s μειώνουν το επίπεδο αίματος των τριγλυκεριδίων (κακά λίπη) και της ομοκυστεΐνης (ένα αμινοξύ που καταστρέφει την αρτηρία) και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Βοηθούν στη μείωση του αίματος, αποτρέποντας τους θρόμβους αίματος – μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Δρουν επίσης ως αντιφλεγμονώδη, χρήσιμα στη θεραπεία τέτοιων αυτοάνοσων νόσων όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η χρόνια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και η ψωρίαση. Αποτελούν το δομικό στοιχείο της εξωτερικής στρώσης των κυττάρων του εγκεφάλου και μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της κατάθλιψης. Δόση: 3 g. σε 10 g κάψουλες ιχθυελαίου την ημέρα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκτήσετε επαρκή ωμέγα-3 μέσω διαιτητικών πηγών. Οι καλύτερες πηγές είναι το σκουμπρί, ο σολομός, το λαβράκι, οι σαρδέλες, οι αντσούγιες και ο τόνος.

6 – Βραδινό λάδι Primrose

Το έλαιο νυχτολούλουδου προέρχεται από τους σπόρους του φυτού νυχτολούλουδου. Το δραστικό συστατικό είναι το γ-λινολενικό οξύ (GLA) και το ωμέγα-6 λιπαρό οξύ.

Καθώς το σώμα αιώνεται, χάνει την ικανότητά του να μετατρέπει τα διαιτητικά λίπη σε GLA. Η συμπλήρωση με το πετρέλαιο νυχτολούλουδου είναι σημαντική για την καταπολέμηση των γενικών επιδράσεων της γήρανσης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, του διαβήτη, της βλάβης των νεύρων, της πολλαπλής σκλήρυνσης και των προβλημάτων μνήμης που σχετίζονται με το Alzheimer. Δόση: 3.000 mg. έως 6.000 mg. καθημερινά.

7 – Ρεσβερατρόλη

Αυτό το φυσικώς απαντώμενο αντιοξειδωτικό βρίσκεται σε πολλά φυτά – συμπεριλαμβανομένου του δέρματος των σταφυλιών. Το κόκκινο κρασί είναι η κύρια πηγή διατροφής. Η ρεσβερατρόλη μειώνει την κολλότητα των αιμοπεταλίων, μειώνοντας τον κίνδυνο θρόμβων αίματος. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης και της εξέλιξης διαφόρων καρκίνων. Το κόκκινο κρασί παρέχει λίγη, αν υπάρχει ρεσβερατρόλη (λιγότερο από ένα χιλιοστόγραμμα ανά γυαλί. Τα συμπληρώματα παρέχουν 15-20 χιλιοστόγραμμα ανά μερίδα.

Σχολιάστε