Καταλάβετε Τον Γλυκαιμικό Δείκτη Και Ρυθμίστε Υγεία Και Βάρος

Τα πράγματα γίνονται τόσο συγκεχυμένα όταν πρόκειται για την κατανόηση των τροφίμων που είναι υψηλά στην κλίμακα του γλυκαιμικού δείκτη και ποιες είναι οι επιπτώσεις της παραγωγής σακχάρου στο αίμα σας.

Καταλάβετε Τον Γλυκαιμικό Δείκτη

Έχω επικεντρώσει πολύ τη διατροφή μου γύρω από την κατανάλωση χαμηλότερων τροφών με γλυκαιμικό δείκτη, αλλά κυρίως κατανοώντας ότι ακόμα και όταν τρώτε υψηλά γλυκαιμικά τρόφιμα, μπορείτε να βοηθήσετε να μειώσετε την επίδραση του σακχάρου στο αίμα, συνδυάζοντας ταυτόχρονα τρόφιμα υψηλού και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, που συνολικά βοηθάει στην επιβράδυνση της παραγωγής ινσουλίνης στο σώμα σας.

Αυτό που εννοώ θα ήταν το ακόλουθο παράδειγμα:

Πείτε ότι είστε πεινασμένοι για τοστ το πρωί. Η πρώτη και χειρότερη επιλογή σας θα ήταν να πιάσετε μερικές φέτες από απλό λευκό ψωμί και να βάλετε ζελέ και βούτυρο πάνω τους. Έχετε τρία σύνολα προβλημάτων με αυτό το σενάριο. Κάποιος είναι ο κακός υδατάνθρακας στο υπερβολικά επεξεργασμένο λευκό ψωμί και το επόμενο είναι τα επίπεδα κορεσμένων λιπαρών στο βούτυρο και το τρίτο είναι η περιεκτικότητα σε ζάχαρη στη ζελατίνα που επηρεάζει την παραγωγή ινσουλίνης.

Τόσοι πολλοί άνθρωποι τρώνε κάτι απλό σαν τοστ το πρωί και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα μιας επιλογής που θα μπορούσε να βελτιωθεί.

Ας δούμε έναν άλλο τρόπο να τρώμε πιο υγιεινά:

Έτσι είστε πεινασμένοι για τοστ το πρωί. Τι συμβαίνει με αυτή την επιλογή: Επιλέξτε ολόκληρο ψωμί πίτα σιταριού που είναι φυσικό. Παίρνω το δικό μου από το Trader Joe !! Αγαπώ αυτό το κατάστημα. Στη συνέχεια κόψτε το πιτάτο στο μισό και βάλτε NO FAT ή μειωμένο τυρί ανάμεσα στην τσέπη και το toast μακριά.

Τώρα έχετε ενσωματώσει έναν κατώτερο γλυκαιμικό δείκτη υδατάνθρακα που παρέχει περισσότερες ίνες και προσθέτει μια πρωτεΐνη στο NO FAT ή το χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί, που σε συνδυασμό με την κατανάλωση των υδατανθράκων καλής ποιότητας, παράγει μια χαμηλότερη επίδραση του βλεννογόνου στην αύξηση της παραγωγής ινσουλίνης.

Έτσι Κάνετε τις επιλογές σας με σύνεση όταν πρόκειται να επιλέξετε τα σωστά είδη τροφίμων που έχουν αντίκτυπο στην αύξηση και μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας γρήγορα.

Θυμηθείτε ότι χρειάζονται λιγότερο από μία ώρα για να μεταβολίσουν τους υδατάνθρακες, μεταξύ 2-3 ωρών για τις πρωτεΐνες και πάνω από 3 ώρες για να μεταβολίσουν το λίπος στη διατροφή σας.

Πάρετε ποτέ αυτό το πεινασμένο συναίσθημα λιγότερο από μία ώρα μετά το τσάι κάτω σε μια τσάντα Doritos ή τσιπς πατάτας. Πάντα αισθάνεστε πεινασμένοι λιγότερο από μία ώρα μετά από να φάτε ένα πιάτο γεμάτο ανατολίτικη τροφή που ήταν όλα τα λαχανικά. Είναι επειδή το σώμα σας αρχίζει να μεταβολίζεται σχεδόν αμέσως, όταν πρόκειται για υδατάνθρακες.

Τώρα φανταστείτε ότι αυτοί οι υδατάνθρακες αποτελούνται από απλούς υδατάνθρακες (σάκχαρα όπως σόδας, πατατάκια ή άλλα μεταποιημένα σνακ, ή πατάτες τηγανητές – πατάτες που είναι γεμάτες με κορεσμένα λιπαρά και βαριά στην κλίμακα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη υδατάνθρακες).

Επίσης, έχουν γίνει μερικές πρόσφατες μελέτες που ανέφεραν ότι το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, το οποίο βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα που παράγονται για παιδιά και περιλαμβάνει ποτά φρούτων, σνακ φρούτων και πράγματα όπως το κέτσαπ, συμβάλλουν τεράστια στην τεράστια αύξηση της παιδικής ηλικίας ευσαρκία.

Ένας Κακός Συνδυασμός Που Δεν Υποστηρίζει Της Καρδιάς

Ακολουθούν μερικές άλλες μεγάλες επιλογές:

Ένα από τα κλειδιά για ένα άπαχο, σέξι, υγιές σώμα ελέγχει την παραγωγή ινσουλίνης και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ο ευκολότερος τρόπος να το κάνετε είναι να τρώτε υγιή χαμηλά γλυκαιμικά τρόφιμα – πράγματα όπως λαχανικά, ινώδη φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, σπόροι, ξηροί καρποί, άπαχες πρωτεΐνες κλπ.

Γενικά, είναι καλή ιδέα να αποφύγετε τα περισσότερα τρόφιμα που περιέχουν υψηλά γλυκαιμικά συστατικά όπως λευκό αλεύρι, λευκή ζάχαρη, σιρόπι καλαμποκιού κλπ. Αυτά είναι αυτά τα «κακά» τρόφιμα που προκαλούν όλεθρο στα επίπεδα της ινσουλίνης σας και αυξάνουν τα επίπεδα λίπους του σώματος στη διαδικασία. Μπορούν επίσης να βλάψουν την υγεία σας με την πάροδο του χρόνου.

Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να αντέξετε την ιδέα να μην τρώτε ποτέ μερικά από τα αγαπημένα σας τρόφιμα – τηγανίτες και muffins για παράδειγμα – και το 100% αλεύρι ολικής αλέσεως δεν είναι απλώς επιλογή για εσάς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να μειώσετε το γλυκαιμικό καταμέτρηση σχεδόν κάθε τροφής:

Πίτουρο Βρώμης

Τα πίτυρα βρώμης μπορούν να προστεθούν στα περισσότερα τρόφιμα για να μειώσουν τις γλυκαιμικές τους μετρήσεις. Είναι μία από αυτές τις «μαγικές» τροφές με ίνες που κάνουν όλα τα καλά πράγματα για το σώμα σας. Στην πραγματικότητα, το πίτυρο βρώμης είναι πιθανώς ένας από τους πιο υγιεινούς υδατάνθρακες χαμηλής γλυκαιμίας που μπορείτε να φάτε.

Πίτουρο Βρώμης

Το καλύτερο μέρος είναι ότι το πίτουρο βρώμης μπορεί να προστεθεί κυριολεκτικά σε εκατοντάδες διαφορετικά τρόφιμα και συνταγές χωρίς να αλλάζει σημαντικά τη γεύση τους. Αυτό δεν συμβαίνει με τα περισσότερα άλλα κολοκύθια και δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία σίγουρα αλλάζουν τη γεύση και την υφή κάθε τρόπου με την οποία προστίθενται.

Μπορείτε να ανακατέψετε πίτουρο βρώμης σε muffins, τηγανίτες, ψωμιά, scones, σούπες, stews … ο κατάλογος συνεχίζεται! Αυτά τα κανονικά υψηλά γλυκαιμικά τρόφιμα γίνονται όλο και πιο υγιεινά όταν προσθέτετε μια καλή ποσότητα πίτουρου βρώμης … και είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει στο σώμα σας να αποθηκεύει περισσότερο λίπος. (Φυσικά, χρησιμοποιώντας άλευρα ολικής αλέσεως και σκόνες πρωτεΐνης ορού γάλακτος θα τα κάνουν ακόμη πιο υγιεινά και πολύ χαμηλότερα στη γλυκαιμική κλίμακα!)

Τα καθαρά πίτυρα βρώμης μπορούν να αγοραστούν σε πολλά καταστήματα υγιεινής διατροφής και σε φυσικά καταστήματα τροφίμων, καθώς και στο Διαδίκτυο. Να επιλέγετε πάντα μια «οργανική» έκδοση, όταν είναι δυνατόν, για να περιορίσετε την πρόσληψη επιβλαβών χημικών ουσιών.

Έτσι, θυμηθείτε να επιλέξετε τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη που δεν προκαλούν το σάκχαρο του αίματος στην παραγωγή ακίδων και ινσουλίνης για να πηδήσει. Εάν τρώτε δυνητικά υψηλότερα δείγματα γλυκαιμικού δείκτη, επιλέξτε τα καλύτερα που σας προσφέρουν τα περισσότερα για τη διατροφή και την υγεία και πάντα προσπαθήστε να ενσωματώσετε πρωτεΐνες που θα σας βοηθήσουν να επιβραδύνετε τον μεταβολισμό αυτών των τροφίμων με υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και να διατηρήσετε το σάκχαρο στο αίμα σας και παραγωγή ινσουλίνης υπό έλεγχο.

Σχολιάστε