Πώς Ακολουθείται Η South Beach Diet Σε Παγκόσμιο Επίπεδο

Οι δίαιτες αφορούν κυρίως τους Αμερικανούς καθώς έχουν ένα “εθνικό πρόβλημα βάρους”. Επομένως, θα ήταν φυσικό τα θέματα της δίαιτας να είναι τόσο υπερβολικά αναλογικά στις ΗΠΑ.

Επίσης, οι “συνταγές θαύματος δίαιτα” είναι πολύ δημοφιλείς και γίνονται γρήγορα στο μυαλό των ανθρώπων. Αυτό συνέβη επίσης με τη δίαιτα South Beach – η δίαιτα που όχι μόνο θα σας επιτρέψει να απαλλαγείτε από πολύ βάρος γρήγορα χωρίς να λιμοκτονείτε, αλλά θα σας βοηθήσουν επίσης να βελτιώσετε την κατάσταση της υγείας σας.

Όντας τόσο δημοφιλής, οι δίαιτες έχουν αποκτήσει ακόμη και τη δύναμη να επηρεάζουν το εμπόριο τροφίμων και τη βιομηχανία. Αν αναρωτιέστε πώς οι παραγωγοί τροφίμων που έχουν εκπαιδευτεί για λίγο για να ακολουθήσουν με ευελιξία τις απαιτήσεις της αγοράς για να είναι ανταγωνιστικοί, έρχονται με την προσφορά τους για φιλικές προς τη διατροφή εκδόσεις προϊόντων, προσελκύοντας πελάτες στην αυλή τους.

Φαίνεται ότι σε χώρες εκτός των ΗΠΑ, αν και οι άνθρωποι έχουν ακούσει για τη διατροφή, γενικά δεν είναι πολύ ανήσυχοι να εγκαταλείψουν τις διατροφικές τους συνήθειες υπέρ μιας δίαιτας που δεν έχει μελετηθεί πολύ καλά. Ωστόσο, το βιβλίο του Dr. Agatston “South Beach Diet” λέγεται ότι πωλήθηκε σε περισσότερες από 20 χώρες.

Στον Καναδά, οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων έχουν κερδίσει κάποια δημοτικότητα, αλλά όχι στο βαθμό που έχουν στις ΗΠΑ. Και αυτό συμβαίνει μόνο σε μαζικό επίπεδο. Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας του Καναδά θα εκδώσει νέους κανόνες και κανονισμούς επισήμανσης για να εμποδίσει τους κατασκευαστές να προβούν σε ισχυρισμούς χαμηλών υδατανθράκων για τα προϊόντα τους, καθώς η επίσημη γνώμη είναι ότι οι λαϊκές δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι θρεπτικά διατροφικές.

Το ερώτημα είναι κατά πόσον οι ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες, που έχουν ιστορία και παράδοση τροφίμων, θα επηρεαστούν από αυτή τη χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Και φαίνεται ότι δεν έχουν κανένα λόγο να είναι όπως κάνουν πολύ καλά με την παραδοσιακή τους κατανάλωση.

Οι περισσότερες πιθανότητες να “εγγραφούν” είναι οι Βρετανοί που έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα παχυσαρκίας. Η δημοτικοποίηση της διατροφής γίνεται επίσης στην Ινδία.

Το θέμα των χαμηλών υδατανθράκων είναι ελάχιστα γνωστό σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία ή η Γερμανία, όπου οι γαλλικές μπαγκέτες, τα ιταλικά ζυμαρικά και οι πατάτες είναι σχεδόν ιερές. Από τις ευρωπαϊκές χώρες η πιο υγιεινή διατροφή που ασκείται είναι η μεσογειακή διατροφή που μοιάζει σχεδόν με τη δίαιτα South Beach, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη.

Σχολιάστε