Μερικές Πολύ Σημαντικές Πληροφορίες Για Το Ιχθυέλαιο

Σύμφωνα με τον διάσημο επιστήμονα και εφευρέτη του προγράμματος Z One Diet Plan, ο Δρ. Barry Sears, οι μελέτες επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στην υψηλή δόση ιχθυελαίου. Στην πραγματικότητα, το ιχθυέλαιο έχει μελετηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, εξετάστηκε με μεγαλύτερη ένταση από τότε που οι Εσκιμώοι της Γροιλανδίας αναλύθηκαν από τους Δανούς και άλλους ευρωπαίους γιατρούς στη δεκαετία του ’70. Ήθελαν να μάθουν γιατί οι πράσινοι υπέφεραν ελάχιστα με τον τρόπο της καρδιακής νόσου – παρόλο που είχαν πολύ λίπος στη διατροφή τους.

Το Ιχθυέλαιο Επηρεάζει Ένα Συγκεκριμένο Σύνολο Ορμονών

Όσο περισσότερο ψάρι πετρέλαιο που καταναλώνεται, σε γενικές γραμμές, το πιο “καλό” και λιγότερο “κακή” εικοσανοειδή (ένα ορισμένο είδος ορμόνης) ένα άτομο θα έχει στο σώμα τους. Ένα κλειδί για την ιατρική του 21ου αιώνα θα είναι η εξισορρόπηση αυτών των ορμονών όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το υψηλής ποιότητας φαρμακευτικό έλαιο ιχθυελαίου μπορεί να είναι η κορυφαία πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων αφού οι μέθοδοι καθαρισμού έχουν γίνει τόσο προηγμένες τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα με μοριακή απόσταξη. Και σε αντίθεση με το παραδοσιακό έλαιο συκωτιού μπακαλιάρου, οι νεώτερες μέθοδοι έχουν ως επί το πλείστον εξαλείψει τις ακαθαρσίες όπως ο υδράργυρος και οι πλαστικές ύλες από το υψηλής ποιότητας ιχθυέλαιο. Το ιχθυέλαιο έχει ΕΡΑ (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) και DHA (εικοσιδυαεξανοϊκό οξύ), τα οποία είναι και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μακριάς αλυσίδας.

Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFA’s) ομαδοποιούνται σε δύο διαφορετικές οικογένειες, τα ωμέγα-6 EFA και τα ωμέγα-3 EFAs. Ευρέως μιλώντας, τα λιπαρά οξέα ωμέγα 6 προάγουν την παραγωγή του “κακοί” εικοσανοειδείς, υπεύθυνοι για την κυτταρική φλεγμονή μέσα στα ίδια τα κύτταρα του το σώμα, ενώ τα μακράς αλύσου ωμέγα-3 λιπαρά οξέα κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τα οφέλη του DHA και της EPA και έχει δημοσιεύσει τις Συνιστώμενες Καθημερινές Απορρόφησης αυτών των σημαντικών λιπαρών οξέων. Συνιστούν καθημερινή λήψη 650 mg DHA και EPA και 4,44 g / ημέρα λινολεϊκού οξέος.

Ο Δρ. Sears είπε ότι η καθαρότητα του ιχθυελαίου είναι ο μοναδικός πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να σκεφτούμε όταν το λαμβάνουμε ως συμπλήρωμα. Για την παραγωγή υπερκαθαρισμένου ή φαρμακευτικού βαθμού ιχθυελαίου απαιτεί πολλή καθαριότητα.

Χρειάζονται περίπου 100 γαλόνια υγιεινού ψαριού για να φτιάξετε ένα γαλόνι από εξαιρετικά εκλεπτυσμένο ή φαρμακευτικό λάδι ψαριών! Ο Δρ Sears έχει 13 διπλώματα ευρεσιτεχνίας ΗΠΑ σε αυτόν τον τομέα της ιατρικής και είναι ο συντάκτης του bestseller του New York Times, 1995, “The Zone”, και άλλων βιβλίων.

Εάν σκοπεύετε να συμπληρώσετε τη διατροφή σας με ιχθυέλαιο, ίσως είναι καλή ιδέα να πάρετε φαρμακευτικό λάδι ψαριών δεδομένου ότι δεν έχετε τις ίδιες ανησυχίες σχετικά με τον υδράργυρο και τα PCB όπως μπορεί να έχετε με ένα κατώτερο προϊόν ιχθυελαίου.

Σχολιάστε