Τα Βασικότερα Λάθη Που Κάνετε Όταν Γυμνάζεστε Για Να Χάσετε Βάρος

Λάθη Που Κάνετε Όταν Γυμνάζεστε

Ενώ η άσκηση δεν είναι περίπλοκη, είναι πολύ εύκολο να κάνετε λάθη. Συχνά τα λάθη γίνονται λόγω της έλλειψης κατάλληλης εκπαίδευσης τεχνικής ή απλά λόγω της βιασύνης για να ολοκληρωθεί η προπόνηση. Ανεξάρτητα από το λόγο για τα λάθη, μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμούς ή τουλάχιστον να είναι αντιπαραγωγικοί για τους στόχους σας γυμναστικής.

Φυσικά είναι σημαντικό να γνωρίζετε συγκεκριμένα τι πρέπει να κάνετε για να είστε επιτυχείς στην επίτευξη των στόχων υγείας και φυσικής κατάστασης, αλλά είναι επίσης σημαντικό να καταλάβετε τι να μην κάνετε. Γι ‘αυτό λάβετε υπόψη τα ακόλουθα κοινά λάθη και πώς να τα αποφύγετε. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι ο χρόνος προπόνησής σας είναι αποτελεσματικός και συμβάλλετε στην πρόληψη τραυματισμών

Πάρα πολύ, πολύ σύντομα

Πολλοί νέοι ασκούμενοι προσπαθούν να χάσουν βάρος ή να τονίσουν πολύ γρήγορα, ασκώντας πολύ συχνά ή προσπαθώντας προγράμματα άσκησης που είναι πολύ δύσκολα για το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Να είστε βέβαιος να ξεκινήσετε με ένα σχέδιο άσκησης που παίρνει το τρέχον σχήμα σας γυμναστικής (ή έλλειψη) υπόψη.

Πιάστε στους στόχους του ουρανού

Παρά αυτό που πολλοί διαφημιστές θα θέλατε να πιστέψετε, δεν είναι ρεαλιστικό να νομίζετε ότι μπορείτε να χάσετε 30 λίβρες σε 30 ημέρες ή ότι μπορείτε να έχετε κοιλιακούς του Χόλιγουντ απλά κάνοντας 10 λεπτά λίθων ημερησίως. Είναι καλό να θέτουμε στόχους, αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν είναι πολύ επιθετικοί και συνειδητοποιούν ότι είναι εντάξει να τους επαναπροσδιορίζουμε περιοδικά.

Αγνοώντας συμβουλές εμπειρογνωμόνων

Είναι πάντα σκόπιμο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης. Η εργασία με έναν επαγγελματία γυμναστικής είναι επίσης μια καλή ιδέα, ώστε να μπορείτε να μάθετε την κατάλληλη τεχνική, τις τελευταίες πληροφορίες γυμναστικής και να μάθετε πώς να αποφύγετε τραυματισμούς.

Υπερ-άσκηση

Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε συγκλονισμένοι, παραμελείτε σημαντικές καθημερινές δραστηριότητες για να κάνετε προπόνηση ή τραυματίζετε επανειλημμένα, τότε μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική άσκηση.

Συνειδητοποιήστε τη σημασία της ισορροπίας και ότι τα περισσότερα δεν είναι πάντα καλύτερα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να μειώσετε τη συχνότητα των ασκήσεων σας ή την ένταση κάποιων από αυτές και να αναπαύεστε περιοδικά για λίγες μέρες ή εβδομάδες.

Ακατάλληλη αναπνοή

Σίγουρα, η αναπνοή είναι μια ακούσια σωματική λειτουργία. κάτι που τα περισσότερα άτομα τείνουν να αγνοούν. Αλλά, η αναπνοή σωστά κατά τη διάρκεια συνεδριών γυμναστικής είναι πολύ σημαντική. Η εσφαλμένη αναπνοή μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη οξυγόνου και ακόμη και λιποθυμία. Όταν επεξεργάζεστε, βεβαιωθείτε ότι δεν αναπνέετε πολύ ρηχά και προσπαθήστε να αναπνεύσετε από τη μύτη και από το στόμα.

Επιλέγοντας το λάθος μέγεθος

Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος βάρους όταν η κατάρτιση δύναμης είναι πιο δύσκολη τότε ακούγεται. Η άρση βαρών που είναι πολύ βαρύ για σας μπορεί να οδηγήσει σε ακατάλληλη μορφή και τελικά σε τραυματισμούς. Χρησιμοποιήστε βάρη που είναι πολύ ελαφριά και η άσκηση μπορεί να είναι αναποτελεσματική.

Εάν είναι δυνατόν συμβουλευτείτε έναν εκπαιδευτή γυμναστικής για να καθορίσετε το σωστό βάρος για το μέγεθος, τη δύναμη και τους στόχους σας. Ένας εκπαιδευτής μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα σχέδιο για την ασφαλή πρόοδο προς τα εμπρός σε μεγέθη βάρους.

Μην παραμένετε ενυδατωμένοι

Η κατανάλωση αρκετού νερού σε καθημερινή βάση είναι σημαντική. Όταν γυμνάζεστε, πρέπει να καταναλώνετε ακόμη περισσότερο νερό. Θα πρέπει να πίνετε 16 ουγγιές για κάθε ώρα άσκησης που ολοκληρώνετε. Επιπλέον, θα πρέπει να προσπαθήσετε να καταναλώσετε 1-2 φλιτζάνια νερό περίπου 30 λεπτά πριν αρχίσετε να εργάζεστε.

Τρώγοντας πολύ λίγο

Όχι, αυτό δεν είναι τυπογραφικό. Το να μην τρώτε αρκετά μπορεί να είναι τόσο επιζήμιο όσο τρώει πάρα πολύ. Όταν το σώμα δεν τροφοδοτείται με συνέπεια, πηγαίνει σε κατάσταση λιμοκτονίας. Πέντε έως έξι μικρότερα γεύματα που κατανέμονται ομοιόμορφα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας βοηθούν να διατηρηθεί ο ομαλός μεταβολισμός. Απλά φροντίστε να ελέγξετε το μέγεθος της μερίδας.

Κουνώντας έξω αντί της εργασίας έξω

Απλά εμφανίζεται στο γυμναστήριο δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να ταιριάζει περισσότερο. Η κοινωνικοποίηση ενώ κλίνει σε μια μηχανή βάρους δεν θα χτίσει τους μυς. Είναι σημαντικό να απολαμβάνετε το χρόνο άσκησης, αλλά βεβαιωθείτε ότι η εστίαση παραμένει στη σωματική άσκηση.

Σταθεροποίηση στη κλίμακα

Εάν νομίζετε ότι η κλίμακα δεν είναι ψέμα, σκεφτείτε αυτό. Πολλοί επαγγελματίες αθλητές θεωρούνται παχύσαρκοι με βάση μόνο το βάρος τους. Κοιτάξτε τη μεγαλύτερη και πιο συναφή εικόνα. Παρακολουθήστε το ποσοστό σωματικού σας λίπους, αν είναι δυνατόν. Διαφορετικά, παρακολουθήστε τις μετρήσεις. Επίσης, μην υποτιμάτε τη σημασία της βελτίωσης της σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

Σχολιάστε