Μάθετε Να Μαζεύετε Βατόμουρα Και Βάλτε Τα Στην Διατροφή Σας

Μαζεύετε Βατόμουρα

Πρώτα απ ‘όλα πρέπει να έχετε ένα κουβά. Σύντομα θα θελήσετε να έχετε λίγα μαζί σας καθώς τα μούρα είναι τόσο καλά που δεν φτάνετε ποτέ αρκετά, ειδικά όταν αρχίζετε να τα παγώσετε, τα μαγειρεύετε για μαρμελάδες και σάλτσες ή, το αγαπημένο μου, τα βάζετε στο μπλέντερ με διάφορα πράγματα για πρωινό υγρό πρωινό και θεραπεία. Τέλος πάντων, ακόμα κι αν η πρώτη πρόθεσή σας είναι να φτάσετε αρκετά για τα δημητριακά πρωινού σας, πιθανότατα θα παρασυρθείτε και θέλετε όλο και περισσότερα. Ολοι το κάνουμε!

Υπάρχουν Όλα Τα Είδη Των Μεθόδων Μεταφοράς

Κάποιοι έχουν αντικαταστήσει τη βούληση του κάδου με ένα λουρί και γάντζους, ώστε να μπορούν να το τεντώσουν γύρω από το λαιμό τους, πάνω από τον ώμο τους ή ακόμα και γύρω από τη μέση τους. Μπορείτε να πάρετε έναν ρυθμιζόμενο ιμάντα αποσκευών, με ένα βαρύ μαξιλάρι ώμου και μη ολισθηρό χερούλι, από την αποθήκη αποσκευών. Έχει ήδη τα άκρα άγκιστρα, τα οποία μπορούν να συνδεθούν στο κάδο, και ένας τέτοιος ιμάντας μπορεί να έχει περίπου δώδεκα δολάρια. Απλά βγάλτε τη βαλίτσα και βάλτε έναν τρόπο να τοποθετήσετε τα άγκιστρα στο δοχείο. Μπορείτε να πειραματιστείτε με κάθε είδους ρυθμίσεις μεταφοράς.

Μερικοί από τους παλιούς χρονομετρητές, όπως ο Pop Pop μου, χρησιμοποίησαν για να δαντέψουν τη ζώνη τους μέσα από το δοχείο και απλά άφηναν να κρεμάσουν καθώς περπατούσαν γύρω από κάθε θάμνο και πήραν μέχρι να γεμίσει. Είχε και τα δύο χέρια ελεύθερο να πάρει έτσι. Ποιος θα ήθελε ποτέ να επιλέξει μόνο με ένα χέρι; Αυτό είναι πολύ αργό! Όταν ήμουν νεότερος, κρέμασα τον κάδο γύρω από το λαιμό σε ένα μεγάλο μαλακό σχοινί. Τώρα χρησιμοποιώ τη μέθοδο του ιμάντα αποσκευών και την αλλάζω γύρω απ ‘όλα για άνεση και χρησιμότητα. Νομίζω ότι οι περισσότεροι απλώς κρατούν και μετακινούν το κάδο ή σπρώχνουν το ένα χέρι μέσα από αυτό στον αγκώνα, σαν να φέρετε ένα πορτοφόλι ενώ πληρώνετε το ταμείο.

Οι περισσότεροι λαοί φαίνεται να ψάχνουν τα τεράστια βατόμουρα (ή οποιοδήποτε άλλο μούρο που μαζεύουν) και συχνά αφήνουν όλα τα μικρά και τα συνηθισμένα. Μου αρέσει πολύ ο καλύτερος καρπός. Ήμουν γνωστός για να πάω όπου οι θάμνοι έχουν ήδη συλλεχθεί λίγες μέρες νωρίτερα και να πάρει τα έτοιμα για ριπή ώριμα μούρα. Μερικοί επιστήμονες λένε ότι ένας καρπός δεν είναι πλήρως θρεπτικός μέχρι τη στιγμή που είναι έτοιμος να πέσει στο έδαφος ως φορέας σπόρων. Είμαι έτσι κι εγώ. Προτιμώ όλους τους καρπούς μου όταν είναι τόσο ώριμος που το αγγίζω απλά και πέφτει στα χέρια μου. Οι πολύπλοκες χημικές αλλαγές στο φυτό που μετατρέπουν τα φρούτα σε τέλειο φαγητό για τους σπόρους συμβαίνουν λίγο πριν πέσουν στη γη και αυτό είναι όταν το θέλω για τη χρήση του σώματός μου.

Μου Αρέσει Ο Καρπός, Χυμώδης Και Δροσερός!

Τρώω ένα πολύ όπως το pick, έτσι για μένα η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να επιλέξω είναι η δροσιά της νωρίς το πρωί, όσο μπορώ να το κανονίσω. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα από το να μαζέψετε βατόμουρα στο πεδίο και να έχετε μια κοιλιά γεμάτη με φρέσκα μούρα για πρωινό. Δίνω απλώς στο ταμείο περισσότερα χρήματα για να πληρώσω για όλα τα μούρα που τρώω, ενώ παίρνω.

Η αγαπημένη μου φαντασίωση, και μία που ευτυχώς απολάμβανα μερικές φορές, μαζεύει την ανατολή του ηλίου σε μια βαριά δροσερή δροσιά και μένει σε αυτήν »μέχρι που ο ζεστός ήλιος έχει καεί από την τελευταία υγρασία και είμαι γεμάτος σαν τσιμπούρι σε ένα αυτί του κυνηγού του κυνηγού.

Το δροσερό βράδυ είναι μια άλλη καλή στιγμή για να επιλέξετε, όταν ο ήλιος είχε όλη την ημέρα για να θρέψει τα φύλλα και να ωθήσει το καλό χυμό στο μούρο. Λατρεύω την αίσθηση του δροσερού αέρα και τη ζεστασιά του ηλιακού καμένου χώματος που έρχεται στο πρόσωπό μου, όταν παίρνω τα μούρα στο δροσερό, αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ! Προσωπικά, δεν είμαι διαλέκτης μέσης ηρεμίας. Μερικοί το προτιμούν καυτό. Δεν το κάνω. Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο για το να έχετε ένα ζευγάρι από γεμάτα βατόμουρα δίπλα μου καθώς ταξιδεύω στο σπίτι μου στο ηλιοβασίλεμα.

Τα βακκίνια είναι μια απόλαυση που μπορείτε να διαλέξετε, στο αγρόκτημα του Ryan’s Blueberry, καθώς τείνουν σε σειρές με καλές διαδρομές πεζοπορίας. Τα αγκάθια δεν είναι ένα πρόβλημα, όπως είναι σε άλλα μούρα, ή κάποια από τα άγρια ​​μούρα στην άκρη των αγρών και των δασών. Στο Ryan’s μπορώ να φορέσω ένα μπλουζάκι, σορτς και ακόμη και σανδάλια αν θέλω. Δεδομένου ότι δεν είμαι θερμότητα του συλλέκτη ημέρας, δεν χρειάζομαι το μεγάλο ψάθινο καπέλο. Αν επιλέξετε μέση μέρα, για να κάνετε τη συγκομιδή των μούρων σας, φέρετε ένα μεγάλο δροσερό καπέλο και αντηλιακό.

Μερικές Από Τις Αγαπημένες Μου Στιγμές Ήταν Όταν Έχω Πάρει Μαζί Με Παιδιά Ή Φίλους

Έχω μια κακή πλάτη έτσι τα βακκίνια δεν είναι πουθενά κοντά στο πρόβλημα ότι οι φράουλες είναι! Τι ανακούφιση είναι! Ακόμα, για τη συλλογή μούρων, μου αρέσει να φέρω το ελαφρύ πτυσσόμενο σκαμνί ή καρέκλα μου. Σχεδόν βαρύτατα πτυσσόμενα σκαμνιά και καρέκλες είναι διαθέσιμα στα καταστήματα K-Mart, WallMart ή σε υπαίθρια καταστήματα όπως το Surplus Sunny. Στις παλιές μέρες, πολλοί λαοί εδώ χρησιμοποιούσαν για να φέρουν τα σκαμνιστικά αρμέγματος μαζί τους ή ακόμα και μια αναδιπλούμενη καρέκλα τραπέζης για να μετακινούνται γύρω από τους θάμνους. Ζυγίστηκαν πολύ περισσότερο από το πτυσσόμενο σκαμνί μου που πήρα από ένα καταφύγιο κυνηγιού όπου τα πωλούν στους κυνηγούς των περιστεριών.

Καθώς ενδιαφέρομαι μόνο για τα άγρια ​​μούρα, αναζητώ μόνο αυτά που είναι βαθιά, σκοτεινά και μπλε παντού. Δεν είναι ώριμα μέχρι να είναι βαθύτατα μπλε. Είναι αυτό το βαθύ μπλε που έχει όλα τα θαυμάσια συστατικά που κάνει τα βακκίνια ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στη γη! Αφήστε τα ανώριμα παιδιά από βατόμουρα να αναπτυχθούν – αφήστε τα άγια να ωριμάσουν. Όλα τα φρούτα που γνωρίζω, τα ώριμα μούρα είναι έτοιμα να πέσουν από τον θάμνο και οι άγριοι χρειάζονται κάποιο τράβηγμα και τράβηγμα.

Όταν τα παιδιά είναι μαζί μου, τους λέω ότι αν ο θάμνος κινείται πολύ όταν τραβούν τα μούρα, τα μούρα δεν είναι ώριμα. Σίγουρα, τα άγρια μούρα θα γίνουν πιο μπλε εάν τα βάζετε στο φως του ήλιου, ακόμα και αφού τα επιλέξετε. Αλλά, αμφιβάλλω ότι παίρνουν όλα τα ίδια θρεπτικά συστατικά από τον ήλιο μόνο που θα πάρουν στο εργοστάσιο αν έμεναν εκεί μέχρι να τελειώσουν. Οι θάμνοι που ωριμάζουν φαίνεται να είναι πολύ πιο γλυκιά για μένα. Ανυπομονώ να χαλάρωσα πάλι φέτος, με φρέσκα και θρεπτικά μούρα από το αγρόκτημα. Εκείνοι στο κατάστημα απλά δεν το κάνουν για μένα, εκτός αν αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πάρω.

Σχολιάστε