Υπάρχουν Αθώες Τροφές Που Μπορούν Να Σας Δηλητηριάσουν Αργά

Ξέρατε ότι μπορεί να υπάρχει δηλητήριο σε πολλά από τα αγαπημένα σας φαγητά που βρίσκονται στα ράφια παντοπωλείων παντού; Τα ψωμιά, τα κράκερ, τα μπισκότα, οι ράβδοι ενέργειας, οι τορτίλλες, η παγωμένη πίτσα είναι μόνο μερικά παραδείγματα αυτών των επικίνδυνων τροφίμων. Το δηλητήριο σε αυτά τα στοιχεία ονομάζεται μερικώς υδρογονωμένο λίπος, που συχνά αναφέρεται ως δια-λιπαρά οξέα.

Αθώες Τροφές Που Μπορούν Να Σας Δηλητηριάσουν

Ένα trans-λιπαρών οξέων γίνεται συνήθως από ένα φυτικό  αραβοσιτέλαιο, βαμβακέλαιο, ή σόγιας, για παράδειγμα-που έχει υποστεί επεξεργασία με μία διεργασία που ονομάζεται υδρογόνωση για να γίνει ένα στερεό σε θερμοκρασία δωματίου.

Αρχικά, όταν η μαργαρίνη εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα σούπερ μάρκετ, οι καταναλωτές οδηγήθηκαν να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου αντικαθιστώντας το βούτυρο με αυτό το προϊόν.

Αυτό που έγινε φανερό αργότερα είναι ότι η χημική διαδικασία που έκανε το φυτικό έλαιο «εμφάνιση» σαν ένα κορεσμένο λίπος με στερεοποίηση προκάλεσε το να δράσει και σαν ένα, καθιστώντας τα υψηλά επίπεδα λίπους είτε κίνδυνο για την υγεία.

Ορισμένες από τις επιβλαβείς επιδράσεις των trans-λιπαρών οξέων περιλαμβάνουν:

  1. Για να αποθηκεύσετε λίπος και να κάψετε τη ζάχαρη
  2. Αυξήστε τα επίπεδα λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL) ή “κακής” χοληστερόλης
  3. Μείωση των επιπέδων των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL) ή της “καλής” χοληστερόλης
  4. Αυξήστε την αντίληψή σας για τον πόνο

Ευτυχώς, τα τρανς λιπαρά αρχίζουν να εμφανίζονται σε πληροφορίες διατροφής για ορισμένα προϊόντα διατροφής. Αυτή η τάση θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς ο νόμος θα επηρεάσει το επόμενο έτος, αναγκάζοντας τις μάρκες να αποκαλύψουν το ποσό των trans λιπαρών ανά μερίδα.

Παρόλα αυτά, στοιχηματίζω ότι θα δείτε τα τρόφιμα που διαφημίζονται ως “χαμηλά σε trans λιπαρά”. Μην πέσετε γι ‘αυτό.

Οι μικρές ποσότητες των trans-λιπαρών είναι πιο επιβλαβείς από τις μεγαλύτερες ποσότητες κορεσμένων λιπών. Μικρή αύξηση των κορεσμένων λιπών οδηγεί σε 17% αύξηση της στεφανιαίας νόσου. Μια παρόμοια αύξηση των trans-λιπαρών οδηγεί σε 93% αύξηση!

Κατά γενικό κανόνα, αποφύγετε όλα τα τρόφιμα που περιέχουν λιπαρά έλαια. Οι περισσότερες από αυτές περιλαμβάνουν τρόφιμα που πρέπει να καθίσει σε ένα ράφι, όπως αρτοσκευάσματα, σνακ μάρκες, ορισμένες εθνικές μάρκες της φυστικοβούτυρο, σοκολάτες, μπισκότα, κλπ Ακόμη και ορισμένοι δήθεν υγιεινά προϊόντα διατροφής που διατίθενται στην αγορά ως τρόφιμα για να σας βοηθήσει χάσουν βάρος περιέχουν αυτό το δηλητήριο!

Μην κάνετε το λάθος να φάτε αυτά τα προϊόντα μόνο επειδή είναι εκεί, ή επειδή “όλοι οι άλλοι είναι”. Πάρτε την υγεία σας στα χέρια σας και φροντίστε να διαβάσετε σχετικά με το Eco Slim και τα οφέλη του στο αδυνάτισμα!

Σχολιάστε