5 Απλά Βήματα Για Να Ξεκινήσετε Εύκολα Να Χάνετε Βάρος

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν περισσότερα για εσάς από το μάτι. Έχετε προσωπικότητα, μυαλά, συναισθήματα… εν συντομία, όλα αυτά που σας κάνουν, ΕΣΕΙΣ. Γιατί λοιπόν η διατροφή; Εξάλλου, είστε κάτι περισσότερο από ένα σώμα και τα πράγματα που πραγματικά έχουν σημασία δεν μπορούν να μετρηθούν σε κλίμακα.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν κάποιες πολύ καλές υγιείς αιτίες για τη δίαιτα. Μετά από όλα, η δίαιτα δεν είναι μόνο για απώλεια βάρους ή αύξηση βάρους. Όχι, το πραγματικό νόημα της «διατροφής» είναι η επιλογή των τροφίμων και η ρύθμιση των διατροφικών συνηθειών που θα σας κρατήσουν υγιείς, ισχυρούς και αισθάνονται το καλύτερό σας.

Χρειάζεται προγραμματισμός και αφοσίωση.

Σημαίνει τον καθορισμό στόχων και την παρακολούθηση. Αλλά δεν πρέπει να είναι δουλειά. Όχι, με τα σωστά εργαλεία μπορεί να είναι και διασκέδαση ειδικά όταν αρχίζετε να βλέπετε τα αποτελέσματα που αναζητάτε!

Πριν, επιλέγοντας μια διατροφή, υπάρχουν πέντε εξαιρετικά απλά βήματα, τα οποία αν εφαρμόσετε πραγματικά θα καταλήξετε πιθανώς να χάσετε βάρος χωρίς καν να προσπαθήσετε! Δεν ακούγεται ενδιαφέρον. Πραγματικά Δεν γελάτε … Δοκιμάστε τα εξής:

  • Βήμα 1) Να καθίσετε πάντα όταν τρώτε, κατά προτίμηση σε τραπέζι. Μην τρώτε ενώ στέκεστε, περπατάτε, οδηγείτε ή μιλάτε στο τηλέφωνο.
  • Βήμα 2) Μην διαβάσετε ή παρακολουθήσετε τηλεόραση ενώ τρώτε.
  • Βήμα 3) Φάτε μόνο όταν το στομάχι σας είναι άδειο. Τουλάχιστον 3 έως 4 ώρες από το τελευταίο σας γεύμα.
  • Βήμα 4) Μην πάρετε μια μπουκιά μέχρι να έχετε ήδη καταπιεί το προηγούμενο δάγκωμα. Δοκιμάστε να παρατηρήσετε τους ανθρώπους και θα τους δείτε να γεμίζουν τα στόματά τους, τα οποία είναι ακόμα γεμάτα. Μάλλον μιλούν ταυτόχρονα!
  • Βήμα 5) Μην τρώτε όταν δεν είστε πεινασμένοι. Όχι, είμαι σοβαρός και ξέρω ότι αυτό ακούγεται ηλίθιο. Για παράδειγμα, όταν είστε στο σπίτι, περιμένετε 5 λεπτά πριν λάβετε δεύτερη βοήθεια. Αν περιμένετε, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι δεν είστε πλέον πεινασμένοι, ενώ αν δεν περιμένετε θα μπορούσατε πιθανώς να φάτε τρίτα! Θυμηθείτε … Περιμένετε πέντε λεπτά πριν πάρετε περισσότερα.

Μια καλή διατροφή δεν τελειώνει όταν τελικά φτάσετε στο στόχο σας. Η διατήρηση της καλής διατροφής, της τακτικής άσκησης και του υγιεινού τρόπου ζωής είναι μια συνεχής διαδικασία. Μόνο αυτό θα σας δώσει την ενέργεια για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της γεμάτης μέρα σας, να ενισχύσετε την εικόνα του εαυτού σας και να σας κάνει να κοιτάξετε και να αισθανθείτε καλύτερα.

Και δεν υπάρχει καμία αίσθηση σαν την ικανοποίηση όταν επιτύχετε τους στόχους σας, εμμένοντας σε ένα λογικό, υγιεινό, σχέδιο διατροφής.

Εκτός από το πού θα είμαστε χωρίς φαγητό; Αλλάζοντας τη διατροφή σας για να αποτρέψετε ή να αντιστρέψετε την καρδιακή νόσο, να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση ή να πάρετε το καλύτερο από τον διαβήτη σας και φυσικά να φτάσετε το επιθυμητό βάρος σας δεν είναι απλώς θέμα κοπής βουτύρου και αυγών και μέτρηση της ποσότητας λίπους που τρώτε κάθε μέρα.

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι Αμερικανοί πλησιάζουν το 40% των θερμίδων τους από το λίπος! Αυτό είναι διπλάσιο από το συνιστώμενο ποσό εάν ήδη πάσχετε από καρδιακές παθήσεις.

Υπάρχουν πολλές παρερμηνείες και σύγχυση σχετικά με το λίπος αυτές τις μέρες, μερικοί φαίνεται να έχουν νόημα, άλλοι είναι απλά χαζό! Θυμηθείτε, όσον αφορά το λίπος, πολλά πράγματα είναι τώρα γνωστά με βεβαιότητα.

21Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι από εμάς τρώνε πάρα πολύ λίπος και ότι η παχυσαρκία αποτελεί μείζον πρόβλημα υγείας, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, υπέρταση, πόνο στην πλάτη και καρκίνο. Είναι επίσης γνωστό ότι το κορεσμένο λίπος, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι υπεύθυνο για την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης μας.

Ξέρω ότι είναι παράξενο, αλλά έχει βρεθεί, ειρωνικά, ότι όταν οι άνθρωποι εστιάζουν αποκλειστικά στην εξάλειψη της χοληστερόλης από την καθημερινή διατροφή τους, μπορεί να προχωρήσουν εν αγνοία τους σε μια διατροφή υψηλή σε κορεσμένα λίπη!

Μερικοί άνθρωποι αποφασίζουν να γίνουν χορτοφάγοι, αφήνοντας έξω το κρέας και τα αυγά, αλλά οι σάλτσες σαλάτας, τα καρύδια και το φυστικοβούτυρο, για παράδειγμα, κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από μια άπαχη μπριζόλα! Μήνυμα: προσέξτε τι τρώτε, μπορεί να εκπλαγείτε.

Σχολιάστε