Μην Παραλείπετε Τις Διατάσεις – Προσέξτε Πώς Θα Τις Κάνετε Σωστά

Οι μύες σας πονάνε από ένα καλό τέντωμα. Αυτό είναι φυσιολογικό και αποτελεί μέρος της διαδικασίας. Το τέντωμα φαίνεται ότι ήταν μαζί μας και ιδιαίτερα με τους αθλητές από την αρχή του χρόνου.

Ένα πολύ βασικό σημείο για καλό τέντωμα είναι να κρατάτε το τέντωμα για τουλάχιστον δεκαεπτά δευτερόλεπτα. Αυτό είναι ένα μαργαριτάρι σοφίας που συλλέχθηκε από έναν δάσκαλο μπαλέτου λίγα χρόνια πίσω. Είπε ότι κάθε έκταση κάτω από 17 δευτερόλεπτα δεν ήταν απλά αποτελεσματική.

Ο κανόνας των 17 δευτερολέπτων υπερκαλύπτεται στη γιόγκα υψηλής έντασης του Bikram, όπου οι εκτάσεις κρατούνται για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μην ξεχνάτε το υψηλό επίπεδο θέρμανσης που χρησιμοποιείται στο Bikram για να εξαγάγετε το τελευταίο κομμάτι του τεντώματος των μυών σας. Μια ενδιαφέρουσα συστροφή που δεν είναι απαραίτητη για να κερδίσει οφέλη από το τέντωμα. Αλλά, δεν μπορεί να βλάψει ένα προσεγμένο πρόγραμμα fitness, έτσι;

Έτσι τι είδους οφέλη μπορείτε να περιμένετε από το τέντωμα; Αυτό είναι εύκολο. Έχετε δει ποτέ την ταινία, Blood Sport; Γνωρίζατε ότι ο Frank Dux μπορούσε πραγματικά να τεντώσει το σώμα του στο άκρο. Ο ηθοποιός που τον έπαιξε ήταν αρκετά ελαστικός.

Η μεγάλη ελαστικότητα είναι κάτι που μπορείτε να δείτε σε καλά εκπαιδευμένους πράκτορες Spetsnaz (Ρωσίας). Συχνά εργάζονται μαζί με ρωσικά kettlebells επίσης. Πρόκειται για ανώτερα πλεονεκτήματα αντοχής και ικανότητα αντοχής σε βαλλιστικές διαταραχές.

Γιατί οι εκτάσεις και η ευελιξία θεωρούνται σημαντικές για αυτούς τους ανθρώπους;

Η τέντωμα δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει εκρηκτική ισχύς διαθέσιμη στα χέρια του χωρίς να χρειάζεται να ζεσταθεί. Φυσικά οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε πολεμικοί καλλιτέχνες ή πράκτορες. Αλλά, θα είστε ευτυχείς να ξέρετε ότι υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα. Αφού μάθαινα να καθίσω στη θέση του πλήρους λωτού για μεγάλες χρονικές περιόδους, οι αστραγάλου έγιναν πολύ ευέλικτοι. Μια μέρα περπατούσα και το αριστερό μου πόδι έπεσε σε μια λακκούβα. Αυτό το ατύχημα έσπρωξε τον αστράγαλο μου πλάγια σε περίπου 90 μοίρες από την κανονική του θέση.

Διαβάστε επίσης εδώ: https://www.ecoslim.gr/tautoxrona-diaskedazete/

Εκπληκτικά, αυτό δεν έβλαψε, ούτε ένα κομμάτι. Αν ο αστράγαλος μου δεν ήταν τόσο ευέλικτος, μπορεί να υπέφερα από έναν αστράγαλο. Τουλάχιστον, θα έβλαπτε για μέρες.

Βασικό σημείο: Το τέντωμα μας βοηθά να αποφύγουμε τραυματισμούς. Όχι μόνο αυτό, αλλά αν έχετε έναν μυ, τραυματισμό τένοντα ή συνδέσμους θα πρέπει να επουλωθούν γρηγορότερα, θεωρητικά.

Η διάταση στην πραγματικότητα αυξάνει τους συνδέσμους, τους τένοντες και τους μυς που τεντώνουν. Πραγματικά μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου.

Ελέγξτε με το γιατρό σας πριν κάνετε οποιαδήποτε άσκηση, συμπεριλαμβανομένων των διατάσεων.

Σχολιάστε