Άσκηση Αρθρίτιδας – Ένας Τρόπος Για Να Ανακουφίσετε Τη Δυσκαμψία

Ακόμη και όταν δεν μπορείτε να το κάνετε να περπατήσετε ή να κάνετε μαθήματα ιππασίας ή γιόγκα, υπάρχουν ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε καθημερινά για να βελτιώσετε την ευελιξία, τη δύναμη και τη ρύθμιση όταν υποφέρετε από αρθρίτιδα.

Μπορείτε να καρφώσετε τα πόδια σας ενώ κάθεστε σε μια καρέκλα που βλέπει προς τα εμπρός απλά μετακινώντας το πόδι σας προς τα έξω διατηρώντας το πόδι σας στο πάτωμα και κρατώντας το εκεί για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να το ανασύρετε μέχρι το πόδι σας να είναι πίσω σας και στη συνέχεια να εναλλάσσεστε με το άλλο πόδι.

Η σύμπλεξη των δακτύλων σας και η αργή κάμψη των καρπών σας προς τα αριστερά και προς τα δεξιά για λίγα λεπτά την ημέρα μπορεί να βοηθήσει εξαιρετικά στην αύξηση της ευελιξίας και στη μείωση του πόνου στον καρπό.

Για την ανώτερη πλάτη σας, μπορείτε να στέκεστε όρθια μπροστά από ένα τραπέζι, στη συνέχεια να κλίνει πάνω και να τοποθετήσετε τα χέρια σας στο τραπέζι και πιέτα το πηγούνι σας πίσω προς την κλεψύδρα σας.

Μόλις το τοποθετήσετε ως τέτοιο, σηκώστε το επάνω μέρος της πλάτης προς τα πάνω και ταυτόχρονα πάρτε μια βαθιά αναπνοή. Κρατήστε τη θέση για 5-10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαλαρώστε ενώ εκπνέετε. Καθώς το κάνετε αυτό, χαμηλώστε τη σπονδυλική σας στήλη αργά καθώς μετακινείτε τις δύο λεπίδες ώμων προς τα εμπρός όπως και προς το άλλο. Επαναλάβετε αυτήν την άσκηση για 10-15 επαναλήψεις.

Για τους ώμους και τη μέση πλάτη, ξεκινήστε ξανά από όρθια θέση που στέκεται όσο πιο ευθεία μπορείτε, φτάστε πίσω και κλειδώστε τα δάχτυλα των δύο χεριών μαζί. Αναπνεύστε αργά και βαθιά και σηκώστε προς τα πάνω τους ώμους σας ενώ ταυτόχρονα εκπνέετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει το στήθος σας επάνω και το πηγούνι σας. Επαναλάβετε αυτό για περίπου 10-15 σύνολα.

Για τους ώμους και το πάνω στήθος, επιλέξτε μια ελεύθερη γωνία του δωματίου για να σταθείτε και να τοποθετήσετε τα χέρια σας στις απέναντι πλευρές της γωνίας. Κάντε ένα βήμα πίσω περίπου 18 ίντσες από τη γωνία. Τώρα πρέπει να αντιμετωπίζετε τη γωνία απευθείας με τα χέρια σας και στους δύο τοίχους με το σώμα σας σε κάποια απόσταση από τον τοίχο. Κρατώντας το στήθος σας επάνω μετά την εισπνοή, ακουμπήστε προς τη γωνία ενώ εκπνέετε. Επαναλάβετε αυτήν την άσκηση για 10-15 σύνολα.

Όποιο Και Αν Είναι Το Πρόγραμμα Άσκησης Που Θα Επιλέξετε, Βεβαιωθείτε Ότι Αναπνέετε Σωστά

Η οξυγόνωση είναι σημαντική για οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης, καθώς προάγει έναν υγιή καρδιακό ρυθμό και μειώνει την κόπωση. Επιπλέον, η οξυγόνωση βοηθά στην κυκλοφορία, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της ευελιξίας και της δύναμης που προσπαθείτε να επιτύχετε στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας.

Επίσης, ακούστε το σώμα σας. Είναι φυσικό να αισθάνεστε λίγη κόπωση και πόνο κατά την έναρξη μιας νέας θεραπευτικής αγωγής, Ωστόσο, εάν ο πόνος του πόνου επιμένει για περισσότερο από μία ώρα ή εάν έχετε μειώσει την κινητικότητα που διαρκεί περισσότερο από μία ώρα, τότε το σχήμα πρέπει να μειωθεί μέχρις ότου η πονόλαια απομένει.

Επίσης, αναζητήστε σημάδια αυξημένης διόγκωσης των αρθρώσεων ή οποιαδήποτε επίμονη αύξηση της αδυναμίας. αυτά είναι ενδείξεις δραστηριοτήτων που είναι πολύ επίπονες και θα είναι απαραίτητη η μείωση της δραστηριότητας. Απλά θυμηθείτε να παίρνετε αργά όλα τα νέα σχήματα άσκησης στην αρχή. Η ιδέα είναι να αυξηθεί η ευελιξία που δεν πρέπει να εκπαιδεύσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σχολιάστε