Η Σύγχρονη Διατροφή Αρκεί Για Να Είμαστε Υγιείς;

Πότε χρησιμοποιούνται;

Γιατί το συμπλήρωμα διατροφής είναι τόσο σημαντικό; Πολλοί άνθρωποι ακολουθούν σήμερα κάποιο είδος διατροφής. Αυτή η δίαιτα συνήθως σημαίνει ότι τρώει συγκεκριμένες ποσότητες ορισμένων υγιεινών τροφών, άσκηση κλπ.

Ορισμένος τύπος συμπληρώματος διατροφής χρησιμοποιείται είτε όταν η διατροφή δεν προβλέπει επαρκή πρόσληψη της απαραίτητης διατροφής, βιταμινών και ανόργανων συστατικών ή εάν το άτομο δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη δίαιτα.

Η Σύγχρονη Διατροφή Αρκεί

Τι Είναι;

Ο όρος συμπλήρωμα διατροφής συνήθως σημαίνει κάποιο προϊόν που αποτελείται από ένα ή περισσότερα βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως για παράδειγμα βιταμίνες, ανόργανα συστατικά και πρωτεΐνες.

Δεν είναι φάρμακο. Δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως κάποιο είδος δίαιτας, καθώς το συμπλήρωμα δεν παρέχει όλα τα αναγνωρισμένα διατροφικά οφέλη των τροφίμων. Αυτό που κάνει, σας παρέχει μερικές συγκεκριμένες (ή μείγμα) βιταμινών, ανόργανων συστατικών, βοτάνων, βοτανικών, αμινοξέων, μεταβολιτών κλπ.

Είναι ασφαλή;

Σύμφωνα με το προσωπικό της FDA, η FDA επιβλέπει την ασφάλεια, την κατασκευή και τις πληροφορίες για τα προϊόντα, όπως οι ισχυρισμοί, στην επισήμανση ενός προϊόντος, τα ένθετα συσκευασίας και τη συνοδευτική βιβλιογραφία. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ρυθμίζει τη διαφήμιση των συμπληρωμάτων διατροφής.

Και πάλι, σύμφωνα με το προσωπικό του FDA, όπως και με τα τρόφιμα, ο ομοσπονδιακός νόμος απαιτεί από τους κατασκευαστές συμπληρωμάτων διατροφής να διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα που διαθέτουν στην αγορά είναι ασφαλή.

Ωστόσο, οι κατασκευαστές συμπληρώματος δεν χρειάζεται να παρέχουν πληροφορίες στον FDA για να αποκτήσουν ένα προϊόν στην αγορά. Η αναθεώρηση και έγκριση από το FDA των συστατικών και των προϊόντων συμπληρώματος δεν απαιτείται πριν από την εμπορία.

Αρκεί Για Να Είμαστε Υγιείς

Προσέξτε όταν αγοράζετε κάποιο είδος συμπληρώματος διατροφής. Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα, δείτε τα συστατικά. Θα πρέπει επίσης να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να ελέγξετε αν είναι κατάλληλο για εσάς.

Δοκιμάστε μια καλά σχεδιασμένη διατροφή προτού γυρίσετε σε συμπληρώματα διατροφής. Επίσης, πολλά συμπληρώματα λειτουργούν καλύτερα όταν λαμβάνονται μαζί, και άλλα, όταν λαμβάνονται χωριστά.

Σχολιάστε