Έναρξη Προγράμματος Άσκησης: Νέα Σχέση Εν Όψη!

Εννέα φορές από τα 10 που συνέβη, απλά προσπαθήσατε να το κάνετε πάρα πολύ σύντομα. Είναι σαν να χρονολογείται. Συναντάς κάποιον που σου αρέσει και θέλεις να σε αρέσει και εσύ, έτσι ώστε να τον καλέσεις πέντε φορές την ημέρα, αφήνοντας έξυπνα μηνύματα στον τηλεφωνητή.

Τους αγοράζετε χαριτωμένα δώρα και κάρτες, έτσι ώστε να γνωρίζουν αυτοκίνητα. Ωστόσο, πώς ο νέος σας εραστής εκτιμά όλη αυτή την αγάπη. Γυρίζουν ουρά και τρέχουν. Η προσέγγιση overkill είναι ένας σίγουρος τρόπος να οδηγηθεί κάποιος ενδιαφερόμενος να κάνει μια εξαφανιστική πράξη.

Έναρξη Προγράμματος

Πολύ καλύτερα να παίζουμε λίγο δροσερό, να τους δώσουμε μια μικρή γεύση από το πόσο ωραία πράγματα θα μπορούσαν να είναι, παρά ολόκληρο το συμπόσιο. Είναι πάντα συνετό να σταματήσουμε λίγο ντροπαλός, “αφήνουμε τους να θέλουν περισσότερα.” Γιατί το ταξίδι με το τρενάκι διαρκεί ακριβώς τρία λεπτά; Επειδή οι μελέτες διαπίστωσαν ότι μετά από τέσσερις λεπτά βόλτα οι άνθρωποι είπαν: “Πω πω, αυτό ήταν διασκεδαστικό”, αλλά μετά από μια διαδρομή τριών λεπτών θα έλεγαν, “Πω! Ας το οδηγήσουμε και πάλι!”

Έξι Μικρά Λεπτά: Όλα Παίρνουν

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά την άσκηση, δώστε στο σώμα σας μια γεύση από τη δραστηριότητα, και όχι το πλήρες γεύμα. Όταν αποφάσισα για πρώτη φορά να «φτιάξω τη μορφή», έκανα το ποδήλατο στο γυμναστήριο για το συνολικό ποσό των έξι λεπτών. Σας ακούω να γελάτε, “Έξι λεπτά; τι καλό θα έκανε αυτό;” Όλα όσα θα κάνει αυτό και εδώ γιατί:

Σε ηλικία 28 ετών αποφάσισε ξαφνικά να «πάρει σε φόρμα» ήταν η έκπληξη για το σώμα και το μυαλό μου. Έξι λεπτά ήταν απλά όσα θα μπορούσαν να πάρουν τα πόδια μου χωρίς να δίνουν έξω, γι ‘αυτό ξεκίνησα. Μπορείτε να ξεκινήσετε σε τέσσερα λεπτά ή 10, δεν έχει σημασία.

Ακόμη και έξι λεπτά δεν ήταν εύκολο για μένα, αλλά μετά από μια εβδομάδα ή πάλι τα πόδια μου αισθάνθηκα πιο δυνατά, αναπνοήσα βαθύτερα και η 6λεπτη βόλτα μου έμενε να ζεσταθεί για τη σύντομη ρουτίνα ανύψωσης βάρους μου ( όπως είπαν ότι θα το φανταζόταν). Ένιωσα καλά. Αρχίζω να απολαμβάνω τη διαδικασία. Ανακοίνωση που είπα μετά από περίπου μια εβδομάδα, που σημαίνει ότι μπορεί να μου πήρε τρία ή περισσότερα βόλτα πριν αρχίσω να το απολαμβάνω.

Μην περιμένετε να αλλάξετε τις καθημερινές σας συνήθειες χωρίς κάποια αρχική αντίσταση, ανεξάρτητα από το πόσο κίνητρα είστε. Η ενστικτώδης απάντηση του εγκεφάλου είναι, “Αυτό ήταν ωραίο, τώρα ας επιστρέψουμε στον καναπέ.” Ένα προοδευτικό σχέδιο σας βοηθά να αποφύγετε αυτό το είδος σκέψης.

Βρήκα γρήγορα ότι ήθελα περισσότερα από εκείνη την αναζωογονημένη αίσθηση, έτσι μετά από μερικές ακόμα έξι λεπτά βόλτα ήμουν έτοιμος να προσθέσω περισσότερο χρόνο.

Αποφάσισα να οδηγήσω για 10 λεπτά, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να πέσει πίσω στα έξι αν ήταν πάρα πολύ. Αυτό αισθάνθηκε μεγάλη και για ένα μήνα ή περισσότερο ευτυχώς οδήγησα για 10 λεπτά. Τι είναι 10 λεπτά έξω από την ημέρα σας; Δεν είναι τίποτα. Ο καθένας μπορεί να δώσει 10 λεπτά για να αυξήσει την υγεία και την ευημερία του.

Αργά Αυξήστε Το Χρόνο Ή Την Ένταση

Τις επόμενες εβδομάδες ο χρόνος ποδηλασίας μου αυξήθηκε σε 12 λεπτά, στη συνέχεια σε 15, στη συνέχεια σε 20. Πήγα στο γυμναστήριο τρεις ημέρες την εβδομάδα και οδήγησα το ποδήλατο πριν από κάθε προπόνηση. Είχε γίνει μια νέα συνήθεια και πραγματικά προσβλέπω σε ημέρες προπόνησης. Θέλετε να έχετε αυτό το συναίσθημα επιθυμίας για τη δραστηριότητα, όπως ο τρόπος που δεν μπορείτε να περιμένετε να δείτε το νέο σας φίλο, αλλά μην προγραμματίζετε τόσο πολύ αρχικά δεν μπορείτε να το κρατήσετε ψηλά όπως κάθε μέρα.

Αυτό δεν λειτουργεί ποτέ ή γίνεται αγγαρεία. Μια δουλειά είναι κάτι που προσπαθείτε να αποφύγετε, ενώ μια διασκεδαστική δραστηριότητα είναι κάτι που δεν μπορείτε να περιμένετε να κάνετε ξανά. Κάντε την άσκησή σας ρουτίνα διασκεδαστική και να κάνει το νέο φίλο τρελό να σας ξαναδώ. Πάντα αφήστε τους να θέλουν για λίγο περισσότερο.

Θα Ξέρετε Πότε Είστε Έτοιμοι Να Αυξήσετε Την Ένταση Ή Το Χρόνο Που Ασκείτε

Θα παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε σαν να μπορούσατε να κρατάτε ποδήλατο για πάντα, αισθάνεστε αβίαστα και αυτό είναι που μπορείτε να προσθέσετε μερικά λεπτά για την επόμενη βόλτα. Αν προσθέσετε περισσότερα λεπτά, αλλά είναι μεγαλύτερη προσπάθεια από ό, τι συνειδητοποίησε, πέστε ξανά πίσω.

Πρόκειται για το πρόγραμμά σας. Σχεδιάστε το για να ταιριάζει στον εαυτό σας και θα είναι το καλύτερο πρόγραμμα άσκησης που είχατε ποτέ. Τότε θα ακούσετε τον εαυτό σας λέγοντας, “Λατρεύω τη ρουτίνα άσκησής μου”. Πραγματικά, μου συνέβη.

Σχολιάστε