Δοκιμάστε Την Διαλειμματική Άσκηση, Αν Δεν Το Έχετε Ήδη Κάνει

Είσαι σε μια άσκηση; Θέλετε να κλωτσήσετε το επίπεδο γυμναστικής σας σε μια εγκοπή και να αυξήσετε την αντοχή σας; Θα θέλατε να προσθέσετε περισσότερη ένταση σε ένα workout;

Η διαλειμματική άσκηση είναι ένας καλός τρόπος για την επίτευξη όλων αυτών των στόχων με ασφαλή και συστηματικό τρόπο.

Η διαλειμματική άσκηση είναι απλά θέμα εναλλαγής άσκησης υψηλής έντασης και άσκησης χαμηλής έντασης. Επιτρέπει σε κάποιον να αποκομίσει τα οφέλη από την εργασία υψηλής έντασης δίνοντας στον οργανισμό κάποιο χρόνο ανάπαυσης. Επιτρέπει σε κάποιον να επεκτείνει μια χρονική περίοδο προπόνησης και να αναπτύξει σταδιακά την αντοχή.

Το τρέξιμο σε μια επίπεδη επιφάνεια καίει τις θερμίδες και δίνει στην καρδιά και στους πνεύμονες σας μια μεγάλη καρδιαγγειακή προπόνηση. Το τρέξιμο του λόφου προκαλεί τους μυς, την καρδιά και τους πνεύμονες, κάνοντας περισσότερες θερμίδες και παρέχοντας επιπλέον τόνωση. Ωστόσο, η λήψη ενός διαδρόμου 30 λεπτών ή ενός απότομα κεκλιμένου διαδρόμου θα εξαντλήσει γρήγορα τους περισσότερους από εμάς ή ίσως μας αναγκάσει να σταματήσουμε νωρίς.

Εντούτοις, η εκκένωση του λόφου, στη συνέχεια η επιστροφή προς τα κάτω ή η αύξηση του λόφου στη συνέχεια σε επίπεδο έδαφος, θα επέτρεπε την εργασία υψηλής έντασης να μετριέται με διαστήματα βραδύτερων περιόδων ενεργού ανάκαμψης. Η διαλειμματική άσκηση καίει περισσότερες θερμίδες και αντλεί περισσότερο αίμα απ ‘ότι η συνεχής άσκηση χαμηλότερης έντασης, καθώς περιλαμβάνει διαλείμματα ενέργειας και πείνα με οξυγόνο.

Επειδή η προπόνηση κατά διαστήματα καίει πολλές θερμίδες και παρέχει καλή μυϊκή εργασία, μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο. Μια κιλό φτερά ζυγίζει το ίδιο με μια κιλό τούβλων. Ομοίως, τρέχοντας ένα μίλι καίει τον ίδιο αριθμό θερμίδων με το περπάτημα ενός μιλίου. Αλλά περπατώντας ένα μίλι χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο.

Εάν ο στόχος σας είναι η καύση θερμίδων και η τόνωση, και είστε σύντομα στην ώρα σας, τότε η προπόνηση με διαστήματα κάνει περισσότερα, γρηγορότερα. Απλά θυμηθείτε ότι η βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας απαιτεί αερόβια άσκηση 30-60 λεπτών, οπότε μην κάνετε όλα τα workouts σας quickies, εκτός από αυτά για όταν είστε σε μια βιασύνη.

Η διαλειμματική άσκηση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει αν ο στόχος σας είναι να κινηθείτε μέχρι το επόμενο επίπεδο αντοχής και φυσικής κατάστασης. Ίσως προσπαθείτε να ξεκινήσετε ένα τρέχον πρόγραμμα, αλλά δεν φαίνεται να διατηρείτε μια τόσο απαιτητική άσκηση. Η διαλειμματική άσκηση είναι, στην πραγματικότητα, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εκπαίδευσης του σώματος.

Οι μαραθωνοί χρησιμοποιούν συνήθως αυτή τη μέθοδο για να εκπαιδεύσουν για μια επερχόμενη κούρσα.

Ένα καλό πρόγραμμα είναι να τρέξετε για 4 λεπτά, στη συνέχεια περπατήστε σε ένα καλό κλιπ για 1 λεπτό, ή κάντε ένα διάστημα 3/2. Το σώμα σας θα εργαστεί σκληρά στη συνέχεια να ξεκουραστεί (ενώ παραμένει ενεργό), να εργαστεί σκληρά στη συνέχεια να ξεκουραστεί. Η καρδιά, οι πνεύμονες και οι μύες σας θα κάνουν τη μετάβαση να τρέχει, να τρέχει μακρύτερα ή να τρέχει γρηγορότερα με έναν ασφαλή και παραγωγικό τρόπο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσθέσετε διαστήματα στην προπόνηση σας.

Εάν είστε ήδη δρομέας προσθέστε λόφους ή τμήματα ταχύτητας. Εάν τα μαθήματα αεροβικής γυμναστικής είναι το είδος σας, προσθέστε εκρηκτικές κινήσεις όπως άλματα ή σπριντ. Συμπεριλάβετε τμήματα ταχύτητας με τα πόδια στην κανονική σας ρουτίνα περπατήματος ή να πάρετε την κλίση του διαδρόμου σας λίγο πιο ψηλά σε χρονικά διαστήματα.

Η διαλειμματική άσκηση είναι παραγωγική και μπορεί να προσθέσει ενθουσιασμό στην ρουτίνα άσκησής σας. Η πραγματοποίηση εργασιών διαστήματος στη θέση της συνήθους ρουτίνας σας, μία φορά το μήνα, μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά την ημέρα, είναι ένα καλό και αποτελεσματικό σχέδιο. Στείλτε μου e-mail εάν χρειάζεστε προτάσεις για το πώς να εντατικοποιήσετε, να υπομείνετε και να απολαύσετε. Θα χαρούμε να το κάνατε.

Σχολιάστε