Μικρές Αλλαγές Οδηγούν Σε Μεγάλα Αποτελέσματα Στο Αδυνάτισμα

Μικρές Αλλαγές

Όσο πολλοί από εμάς που υπερβαίνουν το βάρος δεν μας αρέσουν να παραδεχτούμε, είναι οι προηγούμενες και τρέχουσες διατροφικές μας συνήθειες που μας φαίνονται να βλέπουμε τον τρόπο που κάνουμε σήμερα. Πρέπει να κάνουμε πολλές μικρές αλλαγές στις συνήθειες κατανάλωσης φαγητού και ποτού για να φτάσουμε στο υγιές βάρος μας. Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο όραμα με πολλούς βραχυπρόθεσμους στόχους.

Η κατανόηση της απώλειας βάρους απαιτεί χρόνο αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι πρέπει να καταναλώνετε λιγότερη ενέργεια από ό, τι χρησιμοποιείτε για να χάσετε τα επιπλέον κιλά. Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι καίτε περισσότερα kilojoules από ό, τι καταναλώνετε κάθε μέρα είναι να εστιάζετε μια μέρα σε μια στιγμή στις μικρές αλλαγές.

1) Ξεκινήστε κρατώντας ένα ημερολόγιο τροφίμων. Θα σας κάνει να γνωρίζετε πόσο τρώτε και πίνετε. Καταγράφοντας την ημερήσια πρόσληψη τόσο γευμάτων όσο και ποτών θα μπορείτε να παρακολουθείτε τη λήψη θερμίδων και να δείτε πού να μειώσετε.

2) Δοκιμάστε να αλλάξετε ορισμένα τρόφιμα. Αν θέλετε να σνακάρετε σε ένα μαρμάρινο, αλλάξτε αυτό το σνακ σε ένα υγιεινό σνακ, όπως 8 μεσαίες φράουλες, γιατί θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει περίπου 70 θερμίδες και να προσθέσετε στην καθημερινή σας πρόσληψη ινών.

3) Μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων. Με την ανάγνωση των ετικετών τροφίμων θα είστε σε θέση να επεξεργαστείτε την πρόσληψη θερμίδων σας και να ανταλλάξετε διαφορετικές μάρκες. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε 50 θερμίδες απλώς αλλάζοντας τα δημητριακά πρωινού ή να εξοικονομήσετε 100 θερμίδες μεταβάλλοντας τη μορφή κρέμας γάλακτος σε σάλτσα.

4) Απολαύστε 5-6 γεύματα / σνακ ημερησίως, καθώς το φαγητό πιο συχνά εμποδίζει την όρεξή σας και ενισχύει την ενέργειά σας και βελτιώνει το μεταβολισμό σας. Ο λόγος για τον οποίο βελτιώνεται ο μεταβολισμός σας είναι ότι η ίδια η διαδικασία της πέψης καίει λίπος.

5) Η άσκηση θα απαιτηθεί για να χάσετε βάρος και να την κρατήσετε μακριά. Είναι μέσω της άσκησης ότι θα βελτιώσετε τον μυϊκό τόνο σας και θα μειώσετε τα εκατοστά από το σχήμα σας. Χωρίς άσκηση η απώλεια βάρους σας προέρχεται από άπαχο μυϊκό ιστό. Η άσκηση θα βελτιώσει επίσης το ρυθμό μεταβολισμού σας. Όταν εισάγετε την άσκηση στην καθημερινή σας ρουτίνα, ξεκινήστε αργά. 3 x 10 λεπτά είναι καλύτερα από ό, τι καμία άσκηση καθόλου. Επίσης, σημειώστε ότι η άσκηση έρχεται σε όλες τις μορφές, οικιακές εργασίες, κηπουρική, παίζοντας με τα παιδιά, περπατώντας το σκυλί.

6) Πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα καθώς το νερό καταστέλλει την όρεξη και βοηθά το σώμα να μεταβολίσει το αποθηκευμένο λίπος. Το νερό βοηθά επίσης να απαλλαγούμε από τα απορρίμματα του σώματος και κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους υπάρχουν πολύ περισσότερα από τα σωματικά απόβλητα που εκκρίνουν. Εάν είστε πεινασμένοι πίνετε πρώτα ένα ποτήρι νερό πρώτα και περιμένετε δέκα λεπτά, μπορεί να έχετε λάθος δίψα για πείνα.

7) Ζητήστε από τους φίλους και την οικογένειά σας να σας υποστηρίξουν. Μοιραστείτε τους στόχους σας, μιλήστε για τους στόχους σας και με την υποστήριξή σας και εσείς μπορείτε να ξεκινήσετε μικρές αλλαγές που θα σας οδηγήσουν σε πιο υγιεινό τρόπο ζωής και απώλεια βάρους.

Σχολιάστε