Πώς Τα Ω3 Συμπληρώματα Προλαβαίνουν Το Έμφραγμα Μυοκαρδίου

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι ένας τεχνικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια μη αναστρέψιμη βλάβη στον καρδιακό μυ. Συνήθως χρησιμοποιείται ως συνώνυμο για καρδιακή προσβολή και θα χρησιμοποιηθεί έτσι σε αυτό το δοκίμιο. Το έμφραγμα του μυοκαρδίου σχετίζεται κανονικά με την προοδευτική αθηροσκλήρωση (απόφραξη των αρτηριών.)

Ουσιαστικά η καρδιά λιπαίνεται αργά από οξυγόνο και σταματά να λειτουργεί κανονικά προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλάβες και ακόμη και θάνατο κυρίως αν δεν γίνουν προσπάθειες για την διαχείριση του βάρους.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του ανεπτυγμένου κόσμου πάσχει από καρδιακές παθήσεις λόγω της διατροφής και άλλων συνήθειες του τρόπου ζωής. Στις Ηνωμένες Πολιτείες η καρδιακή νόσοw παραμένει ο αριθμός 1 δολοφόνος μεταξύ ενηλίκων και παρουσιάζει παρόμοια στατιστικά στοιχεία σε πολλές άλλες σύγχρονες χώρες.

Η έκπληξη έρχεται στο να γνωρίζει κανείς ότι η πλειοψηφία των καρδιακών παθήσεων μπορεί να αποφευχθεί αλλά οι μορφωμένοι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούν τους κινδύνους και να προωθούν τρόπους ζωής που ευνοούν την καρδιακή βλάβη. Αν και πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο, το τρέχον δοκίμιο θα επικεντρωθεί σε ένα, σε δύο μέρη.

  • Πρώτα θα εξετάσουμε τη σχέση της κατανάλωσης ψαριών και του εμφράγματος του μυοκαρδίου.
  • Δεύτερον, θα εξετάσουμε τα αποτελέσματα της διατροφικής συμπλήρωσης με ωμέγα-3 και βιταμίνη Ε για εκείνους που προηγουμένως επέζησαν από καρδιακή προσβολή.

Η Κατανάλωση Ψαριών Και Οι Καρδιακές Παθήσεις Αποτέλεσαν Θέμα Αναρίθμητων Μελετών

Ένα ερευνητικό πρόγραμμα συνδυάστηκε με δεδομένα από διάφορες μελέτες όπως το Chicago Western Electric Study, οι μελέτες Zutphen, Rotterdam και Σουηδία και η μελέτη των Αμερικανών γιατρών μεταξύ άλλων. Στόχος αυτής της έρευνας ήταν να εξεταστεί η σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ψαριών και του 30ετούς κινδύνου θανάτου από στεφανιαία νόσο.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη περιελάμβαναν 1.822 άνδρες μεταξύ των ηλικιών των σαράντα και πενήντα πέντε που ήταν απαλλαγμένοι από καρδιαγγειακές παθήσεις. Για τα πρώτα δέκα χρόνια δόθηκαν ετήσιες εξετάσεις και χρησιμοποιήθηκαν ερωτηματολόγια και / ή τηλεφωνικές συνεντεύξεις για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια. Τα πιστοποιητικά θανάτου χρησιμοποιήθηκαν για να ταξινομήσουν την αιτία θανάτου για κάθε ασθενή.

Κατά τη διάρκεια των 30 χρόνων παρακολούθησης υπήρξαν συνολικά 430 θάνατοι από καρδιαγγειακές παθήσεις με 293 λόγω εμφράγματος του μυοκαρδίου. Από τα τελευταία 196 ήταν ξαφνικά, 94 δεν ήταν ξαφνικά και τα υπόλοιπα τρία δεν μπορούσαν να ταξινομηθούν ούτε ως. Σχεδόν όλοι οι αιφνίδιοι θάνατοι προκλήθηκαν από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Για να επανέλθετε σε καλό δρόμο και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, είναι σημαντικό να φροντίσετε τον εαυτό σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε απλά πράγματα όπως να κάνετε μια βόλτα έξω, να πίνετε νερό ή να κάνετε κάτι υγιεινό για τον εαυτό σας.

Η L-γλουταθειόνη είναι μια φυσική ένωση που αποδείχθηκε αποτελεσματική στην καταπολέμηση του καρκίνου, των περιβαλλοντικών τοξινών και του καταρράκτη.

Η λεπτομερής διατροφική ιστορία διατηρήθηκε σε κάθε συμμετέχοντα με καθημερινή κατανάλωση ψαριών ως πρωταρχικό στόχο. Κάθε συμμετέχων κατηγοριοποιήθηκε σε μία από τις τέσσερις ομάδες.

  • Η πρώτη ομάδα δεν κατανάλωσε ψάρια.
  • Η δεύτερη ομάδα κατανάλωνε μεταξύ ενός και δεκαεπτά γραμμάρια ψαριού την ημέρα.
  • Η τρίτη και η τέταρτη ομάδα μέτρησαν την κατανάλωση ως δεκαοκτώ έως τριάντα τέσσερα γραμμάρια την ημέρα και μεγαλύτερη από τριάντα τέσσερα γραμμάρια την ημέρα αντίστοιχα.

Προβλεπόμενα τα αποτελέσματα κατέδειξαν μια αντίστροφη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ψαριών και της εμφάνισης εμφράγματος του μυοκαρδίου. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες που έτρωγαν τουλάχιστον 35 γραμμάρια ψαριού την ημέρα είχαν 42% χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με εκείνους που δεν έφαγαν καθόλου ψάρια.

Τα ευρήματα αυτών των συνδυασμένων μελετών ήταν συνεπή με άλλα δεδομένα που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε ψάρια δείχνουν μειωμένη εμφάνιση θανάτου από στεφανιαία νόσο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε σχέση με θανάτους που δεν έχουν ξαφνική φύση. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κατανάλωση ψαριών δεν επηρεάζει αντιστρόφως τον κίνδυνο ξαφνικού καρδιακού θανάτου. Άλλες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι υπάρχει μια τέτοια σχέση. Αυτές οι μελέτες είναι, ωστόσο, πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτού του δοκίμιου.

Γιατί Η Κατανάλωση Ψαριών Βελτιώνει Την Υγεία Της Καρδιάς;

Θα μπορούσε απλά να είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι που τρώνε ψάρια τρώνε λιγότερο από άλλα επιβλαβή τρόφιμα. Για να εστιάσουμε λίγο περισσότερο στις ευεργετικές αιτίες της κατανάλωσης ψαριών, είναι σημαντικό να εξετάσουμε τουλάχιστον μία μελέτη που απομονώθηκε με ωμέγα-3 πρόσληψη μέσω συμπληρωμάτων διατροφής ανεξάρτητα από τη διατροφή. Το ενδιαφέρον θέμα αυτής της μελέτης είναι ότι αφορούσε τις επιδράσεις της συμπλήρωσης ωμέγα-3 και βιταμίνης Ε σε ασθενείς που είχαν ήδη υποστεί καρδιακή προσβολή.

Η δοκιμή GISSI-Prevenzione, όπως είναι γνωστό, ελπίζει να καθιερώσει οποιαδήποτε σχέση που μπορεί να υπάρχει μεταξύ των ωμέγα-3 και της βιταμίνης Ε ως συνδυασμένοι παράγοντες στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων. Ήταν μια τυχαιοποιημένη μελέτη που περιελάμβανε 11.234 ασθενείς οι οποίοι είχαν επιβιώσει από καρδιακή προσβολή κατά τους τρεις προηγούμενους μήνες κατά την έναρξη της μελέτης. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες.

  • Η ομάδα 1 έλαβε ένα γραμμάριο ωμέγα-3 συμπληρώματα την ημέρα.
  • Η ομάδα δύο έλαβε 300mg βιταμίνης Ε κάθε μέρα.
  • Η τρίτη ομάδα έλαβε και τα δύο, ενώ η ομάδα ελέγχου δεν έλαβε ούτε.

Κάθε συμμετέχων έλαβε κλινικές εξετάσεις με δείγματα αίματος που ελήφθησαν και τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια διατροφής στην αρχή του πειράματος και σε έξι, δώδεκα, δεκαοκτώ, τριάντα και σαράντα δύο μήνες.

Τα Δεδομένα Αναλύθηκαν Χρησιμοποιώντας Δύο Μεθόδους

Διεξήχθη μια αμφίδρομη ανάλυση συγκρίνοντας την πρόσληψη ωμέγα-3 και χωρίς ωμέγα-3, καθώς και την πρόσληψη βιταμίνης Ε σε σύγκριση με τη μη βιταμίνη Ε. Διεξήχθη επίσης ανάλυση τεσσάρων κατευθύνσεων συγκρίνοντας τον συνδυασμό ωμέγα-3 και βιταμίνη Ε μόνο με ωμέγα-3 και μόνο βιταμίνη Ε.

Οι επιδράσεις των συνδυασμένων συμπληρωμάτων συγκρίθηκαν επίσης με την ομάδα που δεν έλαβε συμπληρώματα. Τα αποτελέσματα της εξέτασης κατέδειξαν μείωση κατά 14% στο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία για την αμφίδρομη ανάλυση και μείωση κατά 20% τρόπο ανάλυσης. Όσον αφορά μόνο το θάνατο λόγω καρδιαγγειακής νόσου, η αμφίδρομη ανάλυση έδειξε μείωση του κινδύνου κατά 17%, ενώ η ανάλυση τεσσάρων κατευθύνσεων αποκάλυψε μείωση κατά 30%.

Αν και η βιταμίνη Ε είναι γνωστό ότι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, η ομάδα που συμπληρώνεται με το συνδυασμό ωμέγα-3 και βιταμίνης Ε δεν έδειξε πλεονέκτημα για το προσδόκιμο ζωής σε σχέση με την ομάδα που συμπληρώθηκε μόνο με τα ωμέγα-3. Το συνολικό συμπέρασμα του GISSI- Η δοκιμή Prevenzione ήταν ότι η συμπλήρωση με τα ωμέγα-3 παρείχε μακροπρόθεσμα οφέλη για τη μείωση του κινδύνου θανάτου για ασθενείς που είχαν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Σχολιάστε