Πως Να Βοηθήσετε Το Σώμα Σας Και Την Υγεία Σας

Τι είναι αυτό;

Τι είναι ένα συμπλήρωμα υγείας; Το συμπλήρωμα υγείας είναι ένας όρος που σημαίνει προϊόντα που παρασκευάζονται από ένα ή περισσότερα θεμελιώδη θρεπτικά συστατικά, όπως για παράδειγμα βιταμίνες ή ανόργανα συστατικά και τα οποία είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία μας. Σας παρέχει μερικές συγκεκριμένες βιταμίνες, μέταλλα, βότανα, βοτανικά, αμινοξέα, μεταβολίτες κλπ. Η υγεία μας εξαρτάται από τη σωστή πρόσληψη αυτών των θρεπτικών ουσιών και αν η δίαιτα δεν λειτουργεί, κάποιο είδος υγείας συμπλήρωμα ή συμπληρώματα θα ήταν η απάντηση.

Βιταμίνες

Πολλά συμπληρώματα υγείας μας παρέχουν διάφορες βιταμίνες. Για παράδειγμα, βιταμίνη Α, βιταμίνη D και βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Α παίζει σημαντικό ρόλο στην όραση, την ανάπτυξη των οστών, την αναπαραγωγή και την κυτταρική διαίρεση και την κυτταρική διαφοροποίηση. Η βιταμίνη D διατηρεί φυσιολογικά επίπεδα ασβεστίου και φωσφόρου στο αίμα, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση και διατήρηση ισχυρών οστών. Η βιταμίνη Ε είναι ένα πολύ ισχυρό βιολογικό αντιοξειδωτικό, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη βλάβης των κυττάρων που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου.

Ορυκτά

Τα συμπληρώματα υγείας μας παρέχουν επίσης διάφορα μεταλλικά στοιχεία. Τα ορυκτά παίζουν έναν αριθμό ρόλων, όπως βοηθώντας το σώμα σας να χρησιμοποιεί την ενέργεια από τα τρόφιμα. Για παράδειγμα, το συμπλήρωμα σιδήρου παρέχει στο σώμα σας σίδηρο, το οποίο αποτελεί σημαντικό συστατικό των πρωτεϊνών που εμπλέκονται στη μεταφορά οξυγόνου και στο μεταβολισμό. Το συμπλήρωμα ασβεστίου μας παρέχει ασβέστιο, το οποίο είναι κρίσιμο για τη μετάδοση νευρικών παλμών, τη ρύθμιση του καρδιακού παλμού, την πήξη του αίματος και την οικοδόμηση και διατήρηση υγιών οστών.

Γνωρίζατε Ότι Η Βιταμίνη B-1 Έχει Δύο Άλλα Ευρέως Χρησιμοποιούμενα Ονόματα;

Προσέξτε. Πριν ξεκινήσετε να παίρνετε κάποιο είδος συμπληρώματος υγείας, βεβαιωθείτε ότι η κατάλληλη διατροφή δεν είναι αρκετή για να αυξήσει την πρόσληψη ορισμένων ορυκτών ή βιταμινών. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να δείτε ότι η χρήση συμπληρωμάτων είναι κατάλληλη για εσάς. Μερικά συμπληρώματα μπορεί να έχουν παρενέργειες.

Σχολιάστε